Μενού γευσιγνωσίας με Χατζηδάκη, Θεοτοκόπουλο, Καζαντζάκη και Ξυλούρη

Μια αξέχαστη βιωματική και εκπαιδευτική εμπειρία έζησαν οι σπουδαστές  σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Γιώργου Τριανταφύλλου και με τη στήριξη του Διευθυντή κου Μιχάλη Γραφανάκη.

Οι σπουδαστές του τμήματος επισκέφτηκαν το νέο ξενοδοχείο πόλεως Dimargio 5*, όπου ο διευθυντής του ξενοδοχείου κος Βασίλης Σταυρακάκης και ο Chef κος Μύρων Παπαδάκης είχαν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό μενού γευσιγνωσίας. Κάθε πιάτο είχε συνδυαστεί με μια προσωπικότητα του νησιού, παντρεύοντας έτσι τη γαστρονομία με τον πολιτισμό. Το πρώτο πιάτο ήταν το αγαπημένο του Μάνου Χατζηδάκη που συνήθιζε να απολαμβάνει στον Μαγεμένο Αυλό στην Αθήνα. Μια κροκέτα παρμεζάνας τιτιζέ, με γευστική κρούστα εξωτερικά και βελούδινη υφή στο εσωτερικό του. Μάλιστα ο σεφ κος Παπαδάκης Μύρων επικοινώνησε με το αγαπημένο εστιατόριο του Μάνου Χατζηδάκη για να επιβεβαιώσει τη συνταγή που αγαπούσε ο συνθέτης.

Το επόμενο πιάτο με ισπανική και ιταλική επιρροή ήταν αφιερωμένο στον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο, ένα αρμονικό ριζότο αρακά με τσιγαριαστό αρνάκι. Ακολούθησε ο μεγάλος συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης με το πιάτο που τον χαρακτήριζε από τα έργα του. Μια χοιρινή πανσέτα με βότανα της Κρήτης και συνοδεία πουρέ από ρεβυθάδα και σάλτσα λεμονιών.

Το μενού γευσιγνωσίας έκλεισε με ένα εκπληκτικό πιάτο από τα Ανώγεια του Νίκου Ξυλούρη. Μια μπουγάτσα με φρέσκο κατσικίσιο γάλα και άρωμα τριαντάφυλλου.

Στη γευσιγνωσία παρευρέθηκε ο διευθυντής του 1ου ΔΙΕΚ κος Γραφανάκης Μιχάλης και οι καθηγητές Παπαδάκης Σταύρος και Γιώργος Τριανταφύλλου.

Οι σπουδαστές, οι καθηγητές και η διεύθυνση του 1ου ΔΙΕΚ ευχαριστούν θερμά τον διευθυντή του ξενοδοχείου κο Βασίλη Σταυρακάκη, τον Σεφ κο Μύρων Παπαδάκη, το προσωπικό κουζίνας και εστιατορίου, για την αληθινή φιλοξενία, για τον κόπο και την αγάπη τους. Μοναδικές αρετές της Κρήτης, που μας κάνουν να ξεχωρίσουμε σ’ όλο τον κόσμο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content