Μεγάλη συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού

Μεγάλη συμμετοχή μαθητών και εκπροσώπων φορέων κατέγραψε το Φεστιβάλ Εθελοντισμού “Crete Volunteer Days –Time to move!” έγινε στο κινηματοθέατρο Αστόρια στο Ηράκλειο. 

Η συγκεκριμένη δράση διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Κρήτη και απευθυνόταν στους εφήβους, με στόχο να τους εντάξει στο εθελοντικό κίνημα. Το φεστιβάλ διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Στη διάρκεια του παρουσιάστηκαν αυτοβιογραφικές ιστορίες προσωπικοτήτων με σκοπό την έμπνευση και την κινητοποίηση των συμμετεχόντων. Μεταφέροντας στα παιδιά τις αξίες, τα ιδανικά και τις εμπειρίες ζωής που πρεσβεύει ο εθελοντισμός στην κοινωνία, οι ομιλητές έδωσαν το δικό τους στίγμα και εμπειρία σε θέματα εθελοντικής προσφοράς. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στην αξία του εθελοντισμού επεσήμανε πως η συνεργασία με τους εθελοντικούς φορείς και συλλόγους, με τους ανθρώπους που σε εθελοντική βάση προσφέρουν πολύπλευρες και ιδιαίτερα σημαντικές υπηρεσίες στο συνάνθρωπο, αποτελεί μια στρατηγική πολιτική επιλογή και βρίσκεται στη βάση της πυραμίδας για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Διασύνδεσης με φορείς και Οργανώσεις Γεωργία Μηλάκη επεσήμανε πως η περιφέρεια Κρήτης, θέλοντας να δώσει το σύνθημα του εθελοντισμού στην κοινωνία της Κρήτης. «Το κοινό μας είναι παιδιά έφηβοι, οι οποίοι θα μεταλαμπαδεύσουν τον εθελοντισμό στην μεγαλύτερη και ενήλικη ζωή τους και θέλουμε να τους εντάξουμε στην κοινωνία ως ενεργούς πολίτες. Οι ομιλητές της εκδήλωσης προέρχονται από όλα το φάσμα της κοινωνίας είναι εκπαιδευτικοί. Είναι δημοσιογράφοι, είναι μέλη των εθελοντικών ομάδων. Είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι κοντά στον εθελοντισμό και θα μεταλαμπαδεύσουν το δικό τους μήνυμα στη νέα γενιά, στα παιδιά. 

Στην εκδήλωση μετείχαν πολλοί εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων απ’ όλη την Κρήτη. Χαιρετισμό απευθύναν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης,  ο Πρόεδρος των Ιδρυμάτων Α. &Μ. Καλοκαιρινού, καθηγητής Αλέξης Καλοκαιρινός, ο Περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Ιωάννης Καραγιαννίδης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης οι αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, Αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Αλεξάκης και Κώστας Φασουλάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Χρονάκης. Οι Αντιδήμαρχοι Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη και Δέσποινα Συγγελάκη, η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη και ο πρόεδρος του χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος. 

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ανδριανή Αγγελιδάκη ενώ παρουσίασαν την εμπειρία τους από τον εθελοντισμό οι: Παπαδάκης Πέτρος Διευθυντής Παιδικά Xωριά SOS Κρήτης, Μιχάλης Λεμονής, Πρωταθλητής Ελλάδος Κότσια Μπότσια ΑΜΕΑ, Δήμητρα Καμπέλη, Συντονίστρια Προγραμμάτων Υποστήριξης Προσφύγων/Μεταναστών Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Ειρήνη Μαυρουδή, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Ιατρικής Σχολής &  Υπεύθυνη Εργαστηρίου Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης ΠΑΓΝΗ. Dr Μιχάλης Προμπονάς, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Οικολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Φανή Καλαθάκη, Δημοσιογράφος ΕΡΤ, Χρύσα Πωλαναγνωστάκη, Έφορος Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, τμήμα Ηρακλείου, Χρυσή Αντωνογιαννάκη, Εκπαιδευτικός. 

 

ΒΙΝΤΕΟ 

https://youtu.be/LWnkut-KS_s

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content