Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου καλεσμένοι του Λ. Αυγενάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μια μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 49 μαθητές και μαθήτριες του 5ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Κρήτης και οι συνοδοί καθηγητές τους, καθώς βρέθηκαν στις Βρυξέλλες και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην καρδιά της Ευρώπης, να ξεναγηθούν στους χώρους, να επισκεφθούν το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας αλλά και να μάθουν για την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνομιλώντας με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο Πρέσβη της Ελλάδας αλλά και Έλληνες ευρωβουλευτές.

Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Ηρακλείου: «Δεν θα μπορούσα να μη βρεθώ δίπλα τους σε αυτή τους την επιθυμία, καθώς πιστεύουμε στα ευρωπαϊκά ιδεώδη και τα οποία θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στους αυριανούς Ευρωπαίους πολίτες. Η χώρα μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και εμπειρίες σαν και αυτές είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσουν στην διαμόρφωση ευρωπαϊκής συνείδησης στη νέα γενιά που αποτελεί το μέλλον του τόπου μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content