Μ. Σενετάκης: Ενημέρωση Ισπανών βουλευτών για την τουρκική προκλητικότητα

“Ο τουρκικός αναθεωρητισμός δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα. Απειλεί την σταθερότητα της περιοχής και την συνοχή του ΝΑΤΟ, πόσο μάλλον σήμερα που ταυτίζεται με τον ρωσικό αναθεωρητισμό με τις γνωστές σε όλους μας επιπτώσεις. Για αυτό, πρέπει και αυτός να αντιμετωπιστεί ενιαία και συγκροτημένα”.

Με αυτήν την προτροπή, ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης ολοκλήρωσε την ενημέρωση που έκανε σε ομάδα Ισπανών βουλευτών για την τουρκική προκλητικότητα.

Ο βουλευτής ήταν εισηγητής από την ελληνική πλευρά σε πρωτοβουλία που ανέλαβε η Διαρκής Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων να ενημερωθούν οι Ευρωπαίοι βουλευτές για την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με ευθύνη της Τουρκίας.

Ο κ. Σενετάκης απευθυνόμενος προς τους Ισπανούς συναδέλφους του σημείωσε ότι ο τουρκικός αναθεωρητισμός εκδηλώνεται στην πλέον ακραία του μορφή.

  • Εμπρηστικός και απαξιωτικός λόγος κατά της χώρας μας από την τουρκική ηγεσία ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού,
  • ρητορική όξυνσης που αναπαράγει το σύνολο σχεδόν του τουρκικού, πολιτικού, ακαδημαϊκού και μιντιακού συστήματος και η οποία εμπεριέχει όχι μόνο αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά πλέον και απειλές, τύπου “θα έρθουμε νύχτα”
  • διακοπή των υφιστάμενων διμερών διαύλων επικοινωνίας
  • ενέργειες που καταστρατηγούν το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας,
  • ενέργειες που παραβιάζουν κάθε έννοια καλής γειτονίας και συμμετοχής στο πλαίσιο της ίδιας συμμαχίας.
Ο κ. Σενετάκης έκανε μια περιεκτική αναδρομή της τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής από το 1970 μέχρι σήμερα, όπου η τουρκική παραβατικότητα και προκλητικότητα εκδηλώνεται με την πρόθεση αλλαγής του status quo, με αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης,
με την υιοθέτηση του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας, όπου η Τουρκία χωρίς κανένα νομικό έρεισμα διεκδικεί το μισό Αιγαίο και θαλλάσσιες εκτάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και νοτιοανατολικά της Κρήτης
με την εργαλειοποίηση του λαθρομεταναστευτικού και διαρκή προπαγάνδα περί δήθεν επαναπροωθήσεων από τις ελληνικές αρχές και φυσικά
με προπαγάνδα περί καταπάτησης των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη, προπαγάνδα περί υπόθαλψης και υποστήριξης της τρομοκρατίας, με αλλεπάλληλες παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων και το ελληνικού εναέριου χώρου.
Ο βουλευτής τόνισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει διπλωματικά και στρατιωτικά τις τουρκικές απειλές. “Ευτυχώς, η χώρα μου τα τελευταία χρόνια, διαθέτει αυξημένη εθνική αυτοπεποίθηση και υψηλό αίσθημα ασφάλειας” και εξέφρασε την ευχή να μην χρειαστεί να ζητήσει επιπλέον στήριξη σε θέματα που πιθανώς να προκύψουν στο προσεχές μέλλον.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content