Βαθιά οδύνη στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα στα Τέμπη

Τρισάγιο για την ανάπαυση των 57 ψυχών που χάθηκαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου τελέστηκε νωρίτερα στα Τέμπη, στο σημείο όπου πριν από έναν χρόνο σημειώθηκε το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων έφτασαν από νωρίς στον τόπο του δυστυχήματος, όπου στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο.

Με βουβό πόνο και βαθιά οδύνη αφήνουν λουλούδια δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές όπου οι δικοί τους άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Συμφοιτητές των παιδιών που χάθηκαν ανάβουν κεράκια στο εκκλησάκι που ανεγέρθηκε στο σημείο και φέρει τα ονόματα των θυμάτων.

Στις 12:00 τελέστηκε το μνημόσυνο στα Τέμπη.

Διασώστης περιγράφει, «καμένες σάρκες, λιωμένα σώματα»

Στο σημείο της τραγωδίας και διασώστες οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους το βράδυ του δυστυχήματος.

Ένας από αυτούς ήταν ο Βασίλης Ηλιόπουλος εθελοντής διασώστης στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, όπως αναφέρει στο Voria «Σαν ομάδα εκείνο το βράδυ βρεθήκαμε εδώ και ζήσαμε τον κακό χαμό. Ήταν απόκοσμη η εικόνα που αντικρίσαμε, ήταν μια κατάσταση που δεν είχαμε ξαναζήσει. Καμένες σάρκες, λιωμένα σώματα. Όταν φτάσαμε είχαν μαζέψει όλους τους τραυματίες και τους μετέφεραν στην Λάρισα. Κι αυτό που είχαμε να κάνουμε εμείς ήταν να βγάλουμε κομμάτια ή σορούς από το καμμένο βαγόνι. Η χειρότερη κατάσταση ήταν τα ξημερώματα, όταν ήρθαν γονείς κρατώντας μια φωτογραφία στα χέρια, ζητώντας να μάθουν κάποια πληροφορία», περιέγραψε ο κ. Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι η παρουσία της ομάδας είναι για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content