Το “ξεσάλωμα” δημιουργεί προϋποθέσεις επαναφοράς περιοριστικών μέτρων

Μπορεί η Ελλάδα να έχει περάσει στην πρώτη φάση της άρσης των μέτρων από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά περιστατικά στα οποία υπήρξε μεγάλος συνωστισμός ατόμων το πρώτο 48ωρο έχουν θορυβήσει τις αρχές.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα στον Βόλο όπου πελάτες συνωστίστηκαν έξω από μαγαζί για take away κοκτέιλ. Οι εικόνες αυτές έκαναν τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, να αντιδρά έντονα και να προειδοποιεί  για πρόστιμα.

Χθές Τρίτη, τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα. Επεισόδια σημειώθηκαν τα μεσάνυχτα στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, όταν νεαροί πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο για να τους κάνουν σύσταση να διαλυθούν για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 400 νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και έπιναν, μόλις είδαν αστυνομικούς να φτάνουν στο σημείο άρχισαν να πετούν εναντίον τους μπουκάλια και πέτρες. Η ηρεμία στην περιοχή αποκαταστάθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Ακόμα και εδώ, στο Ηράκλειο, όπου ο κόσμος σε γενικές γραμμές σέβεται τις εντολές και τις υποδείξεις των αρχών, χθες Τρίτη παρατηρήθηκε πολυκοσμία στους κεντρικούς δρόμους. Χθες το βράδυ, στην παραλιακή παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο, κι αυτό το γεγονός προβληματίζει έντονα, αφού δημιουργεί προϋποθέσεις επαναφοράς των περιοριστικών μέτρων!

Βέβαια, ο κόσμος που ήταν τόσες μέρες κλεισμένος μέσα, τώρα αισθάνεται την ανάγκη εκτόνωσης. Αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, αρκεί όμως όλα να γίνονται με μέτρο, και αφού λαμβάνονται υπ’ όψιν οι υποδείξεις για τα μέτρα προστασίας, και κυρίως οι αποστάσεις ασφαλείας και οι μάσκες εκεί που πρέπει.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content