Σπήλιος Λιβανός: «Δεν υπάρχει πλέον καμία ανοχή στα φαινόμενα ελληνοποιήσεων». 

«”Πονηροί” και επιτήδειοι που νοθεύουν προϊόντα μας, τέλος». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός μέσω συνέντευξής του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας ότι οι έλεγχοι για την προστασία των ελληνικών εμβληματικών προϊόντων, όπως η Φέτα Π.Ο.Π., θα συνεχιστούν και θα είναι αυστηρότεροι.

Έλεγχοι, που όπως τόνισε, θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, καθώς «δεν υπάρχει πλέον καμία ανοχή στα φαινόμενα ελληνοποιήσεων».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το αγροτικό πετρέλαιο και αν υπάρχει δυνατότητα διεύρυνσης του εν λόγω μέτρου προς όλο τον αγροτικό κόσμο, ο κ. Λιβανός επισήμανε ότι «πάντα λειτουργούμε με υπευθυνότητα και με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες που έχουμε» και συμπλήρωσε πως το ανακοινωθέν μέτρο αφορά περισσότερους από 200.000 αγρότες, ενώ στόχος του είναι η ενίσχυση των συνεταιρισμένων αγροτών και των μικρών συνεργατικών σχημάτων.

Αναφορικά με την παράνομη και άναρχη αλιεία στο Αιγαίο από την τουρκική πλευρά, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράμμισε: «Δεν πρόκειται για διμερές ζήτημα, αλλά για θέμα κοινού ενδιαφέροντος της ΕΕ και εφαρμογής της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής» και πρoσέθεσε ότι αν η γειτονική χώρα δεν συνεργαστεί «θα πρέπει να χαρακτηριστεί μη συνεργαζόμενη τρίτη χώρα».

Σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού άπλωσε ένα «δίχτυ προστασίας στους Έλληνες παραγωγούς» και αποκάλυψε πως «ζητήσαμε από την ΕΕ να ενεργοποιήσουμε στη μεταβατική περίοδο το υπομέτρο 5.2 για την αποκατάσταση του γεωργικού παραγωγικού δυναμικού που επλήγη από φυσικές καταστροφές και το οποίο αποζημιώνει στο 100% αγροτικές κατασκευές. Αυτό γίνεται με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια».

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Λιβανός, στις 15 Δεκεμβρίου θα γίνει η ανακοίνωση δύο έργων άμεσων παρεμβάσεων. Το ένα αφορά μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα και το άλλο αγροτική οδοποιία.

 

 

ΑΠΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content