Προωθείται το αίτημα της ΠΕΔ Κρήτης για στήριξη των Δήμων που έπληξαν οι πλημμύρες

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ το αίτημα της ΠΕΔ Κρήτης για στήριξη των ΟΤΑ που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 15ης Οκτωβρίου 2022

 

Οι τεράστιες καταστροφές και τα προβλήματα που δημιούργησαν σε περιοχές της Κρήτης τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα της 15ης Οκτωβρίου θα συζητηθούν την Πέμπτη στις 3 Νοεμβρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Το θέμα τέθηκε έπειτα από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου τον οποίο ενημέρωσε για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν και τα οποία αναφέρονται και στο σχετικό έγγραφο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης όπου ζητείται η στήριξη των ΟΤΑ που επλήγησαν. 

 

Υπεύθυνη και αναλυτική ενημέρωση από την Κυβέρνηση

Όπως είναι  γνωστό ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης εξέφρασε τις θέσεις του Οργάνου για το συγκεκριμένο ζήτημα  παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου στη σύσκεψη που έγινε στο Δήμο Μαλεβιζίου την 16η Οκτωβρίου 2022.

Ο Πρόεδρος εκφράζοντας το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα να ενισχυθούν οι ΟΤΑ και οικονομικά και με υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες

Επίσης ζήτησε την άμεση αποζημίωση των πληγέντων (κατοικίες, επαγγελματικές δραστηριότητες, αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, κ.α.)

Δεδομένων των οικονομικών αναγκών, η  ΠΕΔ Κρήτης ζητά την πολύπλευρη στήριξη των ΟΤΑ που επλήγησαν, ιδιαίτερα των Δήμων Μαλεβιζίου και Σητείας και σε επίπεδο  Υπουργείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content