Πέταξε στους απατεώνες 6000 ευρώ … για να σώσει συγγενή της!

Συνεχίζεται η δράση θρασύτατων απατεώνων σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πανικοβάλλουν ηλικιωμένους ανθρώπους και επιτυγχάνουν τελικά να αποσπούν χρηματικά ποσά που φυλάνε στα σπίτια τους.

Τελευταίο θύμα μια 85χρονη Λαρισαία, η οποία πέταξε από το μπαλκόνι μια σακούλα που περιείχε 6.000 ευρώ, χρήματα που ζήτησε ένας δήθεν «γιατρός» νοσοκομείου της Λάρισας για να χειρουργήσει την κόρη της έπειτα από τροχαίο ατύχημα. Πρόκειται για τις πασίγνωστες απάτες με τα δήθεν τροχαία ατυχήματα συγγενικών προσώπων και δη παιδιών, στις οποίες απάτες απλά εναλλάσσεται το σενάριο.

Στην τελευταία απάτη, άγνωστος άνδρας, προσποιούμενος την ιδιότητα δημόσιου λειτουργού και δη του νοσοκομειακού ιατρού, τηλεφώνησε στις 11.30 προχθές το πρωί στην 85χρονη Λαρισαία, λέγοντας ότι η κόρη της δήθεν έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο και πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Η ηλικιωμένη όταν κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης ήταν αργά. Οι απατεώνες σχεδιάζουν άριστα τον ψυχολογικό αιφνιδιασμό των θυμάτων τους και ταυτόχρονα φροντίζουν να μπλοκάρουν με εξωτερική κλήση το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού ώστε ο εξαπατημένος να μην μπορέσει να επικοινωνήσει άμεσα με το παιδί του και να μάθει τι του συνέβη.

Τα κυκλώματα του είδους έχουν την έδρα τους στην Βουλγαρία και συνήθως συλλαμβάνονται μόνο γυναίκες που έρχονται να κάνουν τις εισπράξεις, με τους εγκεφάλους να διαφεύγουν.

protothema.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content