Ο Ι. Σαρμάς υπηρεσιακός πρωθυπουργός -Στις 25 Ιουνίου οι εκλογές

Στο προεδρικό μέγαρο μετέβη στις 13:00 ακριβώς ο Ιώαννης Σαρμάς και έλαβε εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Σαρμάς εισήλθε με το αυτοκίνητό του στην αυλή του προεδρικού μεγάρου και μπήκε κατευθείαν στο προεδρικό μέγαρο για τη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να διακριβωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και να υπάρξει συμφωνία για τον σχηματισμό υπηρεσιακής που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών διήρκεσε μόλις μισή ώρα.

Ποιος είναι ο Ιωάννης Σαρμάς που αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ο Ιωάννης Σαρμάς ορίστηκε στις 4 Νοεμβρίου 2019 πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τετραετή μη ανανεώσιμη θητεία, όπως ορίζεται στο Σύνταγμα. Γεννήθηκε το 1957, σπούδασε Νομικά στην Αθήνα (1975-1979) και στο Παρίσι (1980-1984).

Ποια ονόματα ακούγονται για υπηρεσιακοί ΥΠΕΞ και Εθνικής Άμυνας

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί ο πρέσβης ε.τ. Βασίλης Κασκαρέλης, ενώ για τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής Άμυνας προκρίνονται ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης και ο πρέσβης ε.τ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Στο υπουργείο Υγείας, πιθανότερη για να αναλάβει χρέη υπηρεσιακής υπουργού είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η Αναστασία Κοτανίδου.


Η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναμένεται να γίνει ως την Παρασκευή, ενώ την Κυριακή θα ορκιστεί η νέα βουλή, τη Δευτέρα θα εκλέξει προεδρείο και εν συνεχεία θα διαλυθεί. Αφού εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα για την προκήρυξη εκλογών και θυροκολληθεί στη βουλή η χώρα θα μπει επισήμως ξανά σε προεκλογική περίοδο.

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content