Ο Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου

Το περασμένο Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, Της του Θεού Σοφίας, η ενθρόνιση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.Φιλόθεου.

Στην ενθρόνιση παρέστησαν: ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ.Χρήστος Σταϊκούρας, οι Υφυπουργοί Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος και Μακεδονίας – Θράκης, κ.Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κ.Νίκος Ανδρουλάκης, εκλεγμένοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, ο Πρύτανης και Καθηγητές Πανεπιστημίων, καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων, Βουλευτές, επρόσωποι Στρατιωτικών αρχών και πλήθος πιστών.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, τελέστηκε η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου ως νέου Μητροπολίτη Θεσσσαλονίκης, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου της πόλεως.

Της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πρεξήρχε ο νεοενθρονιστείς Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, συλλειτουργούντων πλειάδα Αρχιερέων, μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content