Ληστεία στη Rolex – Άρπαξαν 20 ρολόγια μέσα σε λίγα λεπτά

Θρασύτατη ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, όταν τουλάχιστον τέσσερα άτομα λήστεψαν στις 10:55 το κατάστημα της Rolex στην οδό Κολοκοτρώνη, ένα από τα πιο κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο φως, τουλάχιστον 4 δράστες που επέβαιναν σε μηχανές, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατώντας πιστόλι, χτύπησαν τον φύλακα του καταστήματος κοντά στην Παλαιά Βουλή και αφού έσπασαν τη βιτρίνα με σφυρί, κατάφεραν να αρπάξουν περίπου 20 ρολόγια Rolex, τεράστιας αξίας.

Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες της ληστείας

Ακολούθως, οι τέσσερις ληστές επιβιβάστηκαν σε δύο μηχανές και εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά. Οι δράστες άφησαν πίσω τους το σφυρί με το οποίο έσπασαν τη βιτρίνα της Rolex και ενδεχομένως να εντοπιστούν σε αυτό κρίσιμα στοιχεία για την ταυτότητά τους.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους. Παράλληλα, συλλέγεται υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, αλλά και μαρτυρίες που ίσως οδηγήσουν τις Αρχές στα ίχνη των δραστών.

«Ακούγαμε φασαρία, σαν να προσπαθούσαν να ανοίξουν κάτι»

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, οι τέσσερις ληστές μπορεί να έφτασαν αθόρυβα στο κατάστημα, ωστόσο λίγα λεπτά επικράτησε ιδιαίτερη ένταση, κάτι που παραξένεψε τους υπαλλήλους παρακείμενων καταστημάτων.

«Δεν αντιληφθήκαμε ότι γινόταν ληστεία. Απλώς αναρωτιόμασταν γιατί υπήρχε τόσο μεγάλη κινητοποίηση, τόσο μεγάλη ένταση. Ακουγόταν θόρυβος από το κατάστημα που δεν μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε. Αρχικά υποθέσαμε ότι θα πραγματοποιούνται κάποιες εργασίες, ωστόσο ο θόρυβος αργότερα άρχισε να γίνεται εντονότερος. Σαν να προσπαθούσαν να ανοίξουν ή να μετακινήσουν κάτι. Επικρατούσε μια σύγχυση και δεν ξέραμε γιατί. Λίγα λεπτά μετά αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται για ληστεία, σε μια ώρα που υπήρχε κίνηση στους γύρω δρόμους, καθώς το κατάστημα βρίσκεται σε ιδιαίτερα κεντρικό σημείο», λέει υπάλληλος καταστήματος από παρακείμενη επιχείρηση που βρισκόταν στην εργασία του την ώρα της ληστείας.

 

iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content