Η Έμμα «χάρισε» φως σε 10χρονο κοριτσάκι -Είχε χάσει την όρασή του σε ηλικία 2,5 ετών

Σε κοριτσάκι 10 ετών, από τη νότια Ελλάδα, που έχασε την όρασή του σε ηλικία 2,5 ετών, μεταμοσχεύθηκε χθες ο ένας από τους κερατοειδείς της 21χρονης Έμμας από τα Χανιά.

Η 19χρονη Έμμα έχασε τη ζωή της από παράσυρση και εγκατάλειψη ασυνείδητου οδηγού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα της κόρης τους, και αφού μεταμοσχεύθηκαν η καρδιά, το ήπαρ και οι νεφροί της, μεταμοσχεύθηκε χθες ο ένας κερατοειδής της. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ο άλλος κερατοειδής αξιολογείται στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του ΑΧΕΠΑ.

Η Έμμα «χάρισε» φως σε 10χρονο κοριτσάκι

Το 10χρονο σήμερα κορίτσι, όταν ήταν 2,5 ετών έχασε την όρασή της στο ένα μάτι, από τραυματισμό, και είχε υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και μια μεταμόσχευση κερατοειδή.

Ο Νικόλαος Ζιάκας, διευθυντής Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και Διευθυντής του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδούς στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ανακοίνωσε ότι η επέμβαση ήταν επιτυχημένη.

«Η μεταμόσχευση που πραγματοποιήσαμε σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ελπίζουμε το καλύτερο για το κορίτσι που έλαβε το μόσχευμα. Η νεαρή λήπτρια θα έχει την ευκαιρία να βλέπει καλύτερα, καθώς από το ένα μάτι έβλεπε μόνο σκιές. Έχουμε διαθέσιμους κερατοειδείς από τρεις ακόμη δότες νεαρής ηλικίας και οι μεταμοσχεύσεις προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου», είπε συγκινημένος ο κ. Ζιάκας.

 

Να παραδειγματιστούν και άλλες οικογένειες

«Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους μας: όταν μια οικογένεια βρίσκει το θάρρος να δώσει μοσχεύματα ακολουθούν πολλοί το παράδειγμά της. Όταν έχουμε έναν τόσο νέο δότη και μια οικογένεια που μέσα σε όλον αυτό τον χαμό παίρνει την απόφαση να χαρίσει τα όργανα, πάντα προκαλεί συγκίνηση», πρόσθεσε.

Ο κ. Ζιάκας απηύθυνε έκκληση, το μεγαλείο ψυχής των γονέων της 21χρονης να ευαισθητοποιεί και άλλες οικογένειες ώστε να αυξηθεί η προσφορά μοσχευμάτων.

 

 

iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content