Επεκτείνεται 35 χλμ. ο φράχτης του Έβρου

Η παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο για την υπογραφή της σύμβασης σχετικά με τα έργα επέκτασης του φράχτη έρχεται να στείλει ένα ακόμα μήνυμα πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να θωρακίσει τα σύνορα της χώρας από τις παράνομες μεταναστευτικές ροές.

Το έργο για το οποίο θα πέσουν σήμερα οι υπογραφές αφορά την περιοχή ανάμεσα στον οικισμό Ψαθάδες Διδυμοτείχου και στην Κορνοφωλιά Σουφλίου. Πρόκειται για την α’ φάση της επέκτασης του φράχτη μήκους 35 χλμ.

Μόλις χθες εξάλλου ο πρωθυπουργός στην ομιλία σε κατοίκους του Γέρακα έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στο εσωτερικό και την αξιωματική αντιπολίτευση που τάσσεται κατά της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο, όσο και προς το εξωτερικό και την αρμόδια για τον προϋπολογισμό αρχή της ΕΕ που αντιτίθεται στη χρήση οποιασδήποτε ενωσιακής χρηματοδότησης για την κατασκευή φρακτών ή τειχών στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης.

Ξεκάθαρο μήνυμα η θωράκιση των συνόρων σε εσωτερικό και εξωτερικό

Εν τω μεταξύ, στον δρόμο προς τις εκλογές ο πρωθυπουργός σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του ζητάει από τους πολίτες να συγκρίνουν τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι τελικά το κεντρικό δίλημμα, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό, ποιος θα καθίσει στη θέση που αναλογεί στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ποιος θα διαπραγματευτεί με την ΕΕ», είπε χθες από το Γέρακα.
Ανεβάζοντας μάλιστα ψηλά στην ατζέντα το θέμα του μεταναστευτικού, τόνισε: «Θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που τη στήριξαν και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της. Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία που ζητάει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μη χρηματοδοτήσει την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο. Να το ακούσετε όλοι, δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες. Χρειάζεται απλώς κρίση και σωστή επιλογή για την επόμενη ημέρα».

«Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει» προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια και να μην υπάρχει η δυνατότητα να επαναληφθούν όσα έγιναν το 2020 με την υποκινούμενη από την Τουρκία εισβολή μεταναστών.
Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει τον Έβρο ως μία από τις τρεις περιφέρειες όπου θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μηταράκης και Θεοδωρικάκος μαζί με τον Μητσοτάκη στον Εβρο

Στον Έβρο μαζί με τον πρωθυπουργό θα βρεθούν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content