Δεν ήξερε ότι ήταν έγκυος και γέννησε στην τουαλέτα νοσοκομείου!

Μία γυναίκα γέννησε στην λεκάνη στις τουαλέτες του νοσοκομείου ΚΑΤ, το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Η μητέρα, που εργάζεται ως καθαρίστρια στα χειρουργεία του νοσοκομείου, ισχυρίζεται πως δεν είχε αντιληφθεί ότι είναι έγκυος, ενώ οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έσπευσαν να βοηθήσουν την ίδια και το μωράκι, που ευτυχώς σώθηκε.

Το LIVE NEWS μετέδωσε μία φωτογραφία σοκ του νεογνού, που μόλις είχε έρθει στον κόσμο. «Πραγματικά ένα ασύλληπτο γεγονός, δεν το χωράει νους ανθρώπου», σχολίασε ο Μιχάλης Γιαννάκος, Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η μητέρα δήλωσε στην ίδια εκπομπή ότι αντιλήφθηκε τους πόνους της γέννας στο παρά ένα και μάλιστα όσο η ίδια είχε βάρδια ως καθαρίστρια στο νοσοκομείο. «Εγώ δεν το ήξερα καν ότι ήμουν έγκυος. Την ημέρα που γέννησα, το ένιωσα. Ένιωσα έντονα πόνο. Ήμουν στην πρωινή βάρδια». «Πόναγα και πήγα στα εξωτερικά ιατρεία. Μετά νόμιζα ότι ήθελα να κάνω το… άλλο και μου βγήκε το μωρό», λέει η νεαρή γυναίκα.

Οι γιατροί, μην γνωρίζοντας τι έχει συμβεί, την είδαν να βγαίνει από την τουαλέτα μέσα στα αίματα. «Ξαφνικά βγήκε από μια τουαλέτα και διαπίστωσαν εκεί η προϊσταμένη της εφημερίας και οι συνάδελφοι ότι είχε αίμα. Οδηγήθηκαν στην τουαλέτα και βρήκαν μέσα στην λεκάνη με αποκόλληση πλακούντα το μωράκι», είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Άμεσα οι γιατροί από τα επείγοντα έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες τόσο στη λεχώνα όσο και στο νεογνό. «Κινηθήκαμε γρήγορα με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αναζητήσαμε τη μητέρα και το νεογνό και κάναμε μια διαχείριση γρήγορη. Δεν είμαστε ένα νοσοκομείο που έχει γυναικολογική/ μαιευτική προφανώς. Είχαμε μια ανησυχία για το μωρό. Για εμάς ήταν μια έκπληξη γιατί συνήθως δεν γεννιούνται παιδιά στο ΚΑΤ», λέει ένας γιατρός.

Το μωράκι αλλά και η μητέρα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Έλενα» όπως εξήγησε στη συνέχεια: «Αφού απολίνωσε τον ομφάλιο λώρο και είδα ότι το μωράκι αντέδρασε, ξεκινήσαμε μια διαδικασία διαχείρισης και της μητέρας και της μικρής να τα πάμε στο καταλληλότερο υγειονομικό σχηματισμό που ήταν το «Έλενα». Όλα αυτά καταφέραμε να τα ολοκληρώσουμε σε μια ώρα». Το νεογνό παραμένει μέχρι και σήμερα σε θερμοκοιτίδα.

Η μητέρα ανέφερε στην εκπομπή ότι «το βλέπω κάθε απόγευμα το μωρό. Κι όταν πρώτα ο Θεός πάω πίσω στη δουλειά, θα τους πάρω αυτούς τους δύο γιατρούς που με σώσανε να τους ευχαριστήσω κι από κοντά».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το αν πράγματι η εν λόγω γυναίκα δεν είχε αντιληφθεί πως κυοφορούσε ή εάν τελικά επρόκειτο για περιστατικό εργασιακού εκφοβισμού. «Αυτό που μπορεί να υποθέσει κανείς ότι η συνάδελφος ήταν για πολύ καιρό άνεργη και φοβόταν μήπως τη διώξει ο εργολάβος. Ενώ αν εργαζόταν με σύμβαση στο νοσοκομείο πιστεύω δεν θα υπήρχε αυτή η κατάληξη», είπε.

Σε δηλώσεις του στην ίδια εκπομπή, ο κ. Γιαννάκος τόνισε ότι «έχουν προηγηθεί πέντε γέννες από την ίδια γυναίκα. Μπορεί να συμβεί να μην καταλαβαίνει ότι είναι έγκυος; Πρέπει να μας απαντήσουν οι επιστήμονες».

Όπως αποκαλύπτεται, τα πέντε παιδιά της γυναίκας δεν είναι στην επιμέλειά της. «Μήπως φοβόταν να αποκαλύψει ότι είναι έγκυος;», ήταν το ερώτημα που απηύθυνε ο κ. Γιαννάκος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content