Η Ολλανδία μπαίνει ξανά σε lockdown – Ξέσπασαν συγκρούσεις μετά τα μέτρα

Διαδηλώσεις, κάποιες εκ των οποίων βίαιες, ξέσπασαν χθες βράδυ στη Χάγη, μετά την ανακοίνωση ενός νέου μίνι lockdown στην Ολλανδία.

Η Ολλανδία, η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που μπαίνει ξανά σε lockdown από το καλοκαίρι, αντιμετωπίζει την επέλαση του 4ου κύματος κορωνοϊού με την επιβολή αυστηρών μέτρων καραντίνας. Το lockdown δεν είναι ολικό αλλά μερικό, και περιλαμβάνει το κλείσιμο των καταστημάτων τροφίμων και της εστίασης-διασκέδασης από τις 8 το βράδυ, καθώς και τη διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων με άδειες κερκίδες. Επίσης από τις 6 θα κλείνει το εμπόριο, ενώ ενθαρρύνεται η τηλεργασία και δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των 4 ατόμων στα σπίτια. Το lockdown που ανακοινώθηκε θα διαρκέσει 3 εβδομάδες.

«Έχουμε πολύ δυσάρεστα νέα απόψε με πολύ δυσάρεστες και μακροπρόθεσμες αποφάσεις», δήλωσε ο εκτελεστικός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα. Οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες, ενώ οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απομακρύνουν με κανόνια νερού. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ περίπου 200 διαδηλωτών και της αστυνομίας.

 

 

iefimerida.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content