“Έσκισε” με τα γαλλικά του στο Παρίσι ο Κουτσούμπας

Μέσα από ένα βανάκι όπου ήταν στημένη η ηχητική εγκατάσταση ο Δημήτρης Κουτσούμπας απευθύνθηκε στα Γαλλικά σε σιδηροδρομικούς στο Παρίσι.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετέβη χθες στο Παρίσι στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση των γαλλικών συνδικάτων της CGT στην πλατεία Βαστίλης, και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό από τα μεγάφωνα συγκέντρωσης.

Μέσα σε συνθήματα και τραγούδια που έδιναν τον παλμό στην συγκέντρωση ο Δημήτρης Κουτσούμπας πήρε το μικρόφωνο και απευθύνθηκε στα γαλλικά στους συγκεντρωμένους «Σερ αμί, σερ καμαράντ» (αγαπητοί μου φίλοι, αγαπητοί μου σύντροφοι) με κάποιους να κάνουν συνειρμούς με την προφορά του με το «ζαμέ α ετέ Κορωπί» και το «κουβερτίρ» του δικηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Τι είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο κ. Κουτσούμπας στη δήλωσή του είπε «Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα του γαλλικού λαού είναι δεδομένη. Είναι κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια, για να νικήσει τελικά ο εργαζόμενος λαός και να ανοίξει το δρόμο για το συμφέρον το δικό του και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων. Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλο τον κόσμο»

Μετά από αυτό το βίντεο τα σόσιαλ πήρα «φωτιά» με πολλούς να σχολιάζουν όχι το περιεχόμενο της ομιλίας αλλά την προφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content