Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: “Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΠΙΣΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΞΕΛΙΞΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ”

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στον Υπηρεσιακό Υπουργό, Γιώργο Κουμεντάκη, από την απερχόμενη Υπουργό, Λίνα Μενδώνη και τους απερχόμενους Υφυπουργούς, Λευτέρη Αυγενάκη και Νικόλα Γιατρωμανωλάκη.
Ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε τον νέο Υπουργό -και καλό του φίλο- ως “έναν εξαιρετικό άνθρωπο και όπου έχει ακουμπήσει, έχει βγάλει «χρυσάφι»”. 
Ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που του εμπιστεύτηκε επί 4 χρόνια το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού, την κ. Μενδώνη για την υποδειγματική συνεργασία, όλους τους Υπουργούς της Κυβέρνησης για τη συμβολή τους στο πλούσιο νομοθετικό έργο της αθλητικής μεταρρύθμισης, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, καθώς και όλους τους συνεργάτες, τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους των αθλητικών φορέων.

“Ο Αθλητισμός άλλαξε πίστα στη χώρα μας. Πλέον η αθλητική οικογένεια υφίσταται ως οικογένεια! Υπάρχουν αξίες οι οποίες πριν είχαν ξεχαστεί στο χρόνο ή μέσα στην τοξικότητα, που μέρος του Αθλητισμού διαρκώς τροφοδοτούσε στη δημόσια συζήτηση” τόνισε ο κ. Αυγενάκης και κατέληξε λέγοντας:
“εξελίξαμε πράγματα που για χρόνια φαινόταν βουνό και ότι δεν αλλάζουν, αφού κανένας δεν τολμούσε να τα πειράξει! Εμείς το κάναμε, καθώς είχαμε Πρωθυπουργό που έδινε το παράδειγμα! Μας έδινε τον ρυθμό και φέραμε ξανά τον Αθλητισμό στο προσκήνιο με θετικό πρόσημο.
Συνεχίζουμε την πορεία μας με ορίζοντα την 25η Ιουνίου, για να πάμε την Ελλάδα σταθερά πιο ψηλά, πιο μπροστά!”.

Εδώ η ανάρτηση του κ. Αυγενάκη και φωτογραφικό υλικό:
https://www.facebook.com/avgenakis.gr/posts/pfbid0YB2DBnWdZQhwL8zRYK7SzfMmhJts9XNbWJJrFtmaXdn8pBN28XBKfTPDSQpNDJ9jl

“ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

Στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην τελετή παραλαβής του χαρτοφυλακίου από τον Υπηρεσιακό Υπουργό και καλό φίλο, Γιώργο Κουμεντάκη,
Μαζί με την απερχόμενη Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τον απερχόμενο Υφυπουργό, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, τον γ.γ. Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά και τους γενικούς γραμματείς του Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη και Γιώργο Διδασκάλου.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια με πολλή δουλειά, εντάσεις, συγκινήσεις, αλλά και με πολλές όμορφες στιγμές.
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Πρωθυπουργό που μου εμπιστεύτηκε ένα χαρτοφυλάκιο που δεν γνώριζα, αλλά πολύ γρήγορα έμαθα.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η σχέση μου με τον Αθλητισμό και τέσσερα χρόνια μετά, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την υποδειγματική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα.
Νομίζω ότι είναι από τις λίγες περιπτώσεις που στο Υπουργείο αυτό του Αθλητισμού δεν υπήρξε ούτε ένα δημοσίευμα ακόμη και από τα αντιπολιτευτικά μέσα που να ανέφερε κάτι αρνητικό γι’ αυτή τη συνεργασία.

Ευχαριστώ πολύ και τον Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος προέρχεται από τον Αθλητισμό και η συνεργασία μας ήταν αποτελεσματική, αλλά και τα στελέχη του υπουργείου Αθλητισμού που δούλεψαν πολύ, που πίστεψαν στο όνειρο, στο όραμα που είχαμε.
Ο Αθλητισμός άλλαξε πίστα στη χώρα μας. Πλέον η αθλητική οικογένεια υφίσταται ως οικογένεια! Υπάρχουν αξίες οι οποίες πριν είχαν ξεχαστεί στο χρόνο ή μέσα στην τοξικότητα, που μέρος του Αθλητισμού διαρκώς τροφοδοτούσε στη δημόσια συζήτηση.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συνεργάτες, τις διοικήσεις, τους εργαζόμενους, όλους τους οργανισμούς των Υπουργείων που καταφέραμε τόσα πολλά.
Φυσικά και στους συναδέλφους Υπουργούς, διότι για πάρα πολλά από τα θέματα που «τρέξαμε» να φέρουμε στη Βουλή, ψηφίζοντας επτά νόμους, χρειάστηκε η συνεργασία τους, η οποία ήταν άψογη.

Εξελίξαμε πράγματα που για χρόνια φαινόταν βουνό και ότι δεν αλλάζουν, αφού κανένας δεν τολμούσε να τα πειράξει!
Εμείς το κάναμε, καθώς είχαμε Πρωθυπουργό που έδινε το παράδειγμα! Μας έδινε τον ρυθμό και φέραμε ξανά τον Αθλητισμό στο προσκήνιο με θετικό πρόσημο.

Πάνω απ’ όλα ευχαριστώ τη σύζυγό μου και την οικογένειά μου, αφού χωρίς αυτούς δεν θα πετύχαινα πολλά πράγματα, όπως την εκλογική παρουσία μου, η οποία κατεγράφη στο Ηράκλειο και ήταν απολύτως θετική! Οι συμπολίτες μου με εμπιστεύτηκαν και με έφεραν πρώτο σε σταυρούς στον νομό Ηρακλείου.

Τώρα τα ηνία –και- του Αθλητισμού τα έχει ο Γιώργος Κουτεντάκης. Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και όπου έχει ακουμπήσει, έχει βγάλει «χρυσάφι».
Ό,τι χρειαστεί θα είμαστε δίπλα του, διότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ατονήσει η προσπάθεια που έγινε αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Συνεχίζουμε την πορεία μας με ορίζοντα την 25η Ιουνίου, για να πάμε την Ελλάδα σταθερά πιο ψηλά, πιο μπροστά!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content