“Κορίτσια” με τα μούσια βγάλτε τα νυφικά. Δεν υπάρχετε

Του Νίκου Αντωνακάκη

O Γάμος είναι μία κοινωνική υπόθεση.

Δεν είναι ιδιωτικό ζήτημα. Δεν είναι απλώς μία σχέση μεταξύ ατόμων.

Είναι ένας ακόμη συνεκτικός δεσμός των μελών μίας Κοινότητας, που έτσι επιβεβαιώνει την ύπαρξή της ως λειτουργικού συνόλου.

 Η τελετουργία του Γάμου ιστορικώς δεν ταυτίζεται υποχρεωτικά με τη θρησκεία, αν και συχνά συνυπάρχουν.

 Για τους περισσότερους από εμάς στην Ελλάδα της Ορθοδοξίας πρόκειται για «μυστήριο». Αξιοσέβαστο.

Με όσα χαρακτηριστικά είχε ο γάμος ανά την Ιστορία, ο κοινός παρονομαστής. μέσω Τελετουργίας,  ήταν πάντα η  Επιβίωση της Κοινωνίας δια της Γονιμότητας, όπως επιβεβαιώνει και η Εξελικτική Βιολογία για το είδος Homo Sapiens 

Όμως, ο  χρηματοπιστωτικός Καπιταλισμός  που ζούμε, διαλύει δια του εποικοδομήματος του Ατομικού Δικαιωματισμού κάθε μορφής συλλογικότητες: ‘Έθνη, Ταυτότητες, Θρησκείες, Συνδικαλισμό, Οικογένεια, την έννοια του Φύλου, της Συγγένειας, Επιστήμη  κλπ.

 Μας θέλει ξεχωριστά άτομα διαχειρίσιμα, χωρίς κοινούς παρονομαστές που να μας δίνουν δύναμη Αντίστασης στην Μεσαιωνικού τύπου Εξαθλίωση που ζούμε και στην χειρότερη που έρχεται.

Σε αυτή τη λογική, και με μία έωλη αίσθηση Σταθερότητας και Ασφάλειας που δυστυχώς στη Δύση έχουμε πιστέψει, επιβάλλεται ο Ανορθολογισμός.

Ο Γάμος μεταξύ Ομοφύλων είναι μία καρικατούρα που απλώς διαλύει το Αξιακό Σύστημά μας. Μας διαλύει ως Κοινωνία, στην ύπαρξή μας και στις όποιες διεκδικήσεις μας

Δεν μπορεί να υπάρξει «Γάμος» μεταξύ Ομοφύλων.

.

ΥΓ

Καρικατούρα είναι η αποτυχημένη μίμηση ενός προτύπου. 

“Κορίτσια” με τα μούσια, βγάλτε τα νυφικά. Δεν υπάρχετε.

Νικος Αντωνακακης

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content