Δημοτικά τέλη: “Κάθε πράμμα στον καιρό του…”

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΓΩΝΗ

Μιαν ωραία πρωϊα, ξύπνησαν τα μέλη της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Ηρακλείου, και διαπίστωσαν πως θα έπρεπε, “εδώ και τώρα”, να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη. Παρέβλεψαν όμως το γεγονός πως δεν διέθεταν στο (απερχόμενο) δημοτικό συμβούλιο, την πλειοψηφία που θα τους επέτρεπε να υλοποιήσουν το… αιφνίδιο όραμά τους. Έτσι, έφεραν το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, πλην όμως, η πρότασή τους δεν πέρασε…

Μάλιστα, για να δει κανείς με πόση “σοβαρότητα” ήρθε το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών στο σώμα, αρκεί να σημειώσει πως από την συνεδρίαση της Δευτέρας απουσίαζε η Μαρία Καναβάκη (επαύθη άραγε από αντιδήμαρχος; και πότε;), στην οποία είχαν ανατεθεί όλες(;) οι ευθύνες της οικονομικής πολιτικής. Μιας πολιτικής που καταβαράθρωσε οικονομικά την Λότζια.

Από την πρώτη στιγμή που, στο παρά πέντε, τέθηκε από τους απερχόμενους θέμα αύξησης των δημοτικών τελών, φάνηκε καθαρά πως στόχος τους ήταν να “διευκολύνουν” την δημοτική αρχή που αναλαμβάνει καθήκοντα τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, θέλησαν οι απερχόμενοι να “χρεωθούν” την αύξηση των τελών, για να μην αναγκαστεί η νέα δημοτική αρχή να ξεκινήσει την θητεία της με μια δυσάρεστη και αντιλαϊκή απόφαση.

Εδώ πάντως γεννάται αναπόφευκτα μια απορία: Τόσους μήνες, τόσα χρόνια, δεν έβλεπαν οι απερχόμενοι πως έπρεπε να είχαν ρυθμίσει το θέμα των “παγωμένων” δημοτικών τελών; Δεν ανησυχούσαν να βλέπουν άδειο το δημοτικό ταμείο; Πώς μπορούσαν να κοιμούνται τις νύχτες; Αλλά, θα πεί κανείς, ο καθένας έχει τις προτεραιότητές του…

“Κάθε πράμμα στον καιρό του, κι ο κολλιός τον Αύγουστο”, λέει ο… σοφός λαός. Ας ελπίσουμε πως την παροιμία αυτή την ξέρει ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, και πως θα πράξει τα δέοντα.

.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content