Ποιοι παράγοντες θα οδηγήσουν σε πλήρη ύφεση του κορωνοϊού


Στον συνδυασμό παραγόντων που θα οδηγήσει σε μια πιθανή πλήρη ύφεση του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

«Ελπίζουμε ότι ο κορωνοϊος θα συμπεριφερθεί όπως και οι άλλοι κορωνοϊοί και όπως αναφέρθηκε και από τον κ. Τσιόδρα μπορεί να έχουμε 20-30% επίπτωση της αύξησης της θερμοκρασίας και μιας σχετικής υγρασίας στη μετάδοση του ιού. Αυτό σε συνδυασμό με τα μέτρα με το ότι θα είμαστε περισσότερο έξω. Είναι πιθανό να οδηγήσει σε μια πιθανή πλήρη ύφεση. Δεν νομίζω να εξαφανιστεί τελείως. Είναι πιθανό να ακολουθήσει αυτό με τη γρίπη», επεσήμανε ο κ. Δημόπουλος.

«Η κοινή γρίπη τους θερινούς μήνες δεν εξαφανίζεται, απλώς η μεταδοτικότητα είναι πολύ χαμηλή. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους κορωνοϊούς. Τα ξαδερφάκια του SARS-COV2 είναι οι ιοί που προκαλούν αυτό το κρυολόγημα και το ίδιο μπορεί να συμβεί και με αυτόν τον ιό και να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά αυτής της εποχικότητας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε ποια περίπτωση θα γίνει ένα γενικό lockdown

«Για να συμβεί ένα γενικό lockdown θα πρέπει να υπάρχει μια γενικευμένη διασπορά η οποία για να δημιουργηθεί θα πρέπει να μην τηρούνται τα μέτρα. Ωστόσο, αυτό θα φανεί σε 15 ημέρες», τόνισε ο κ. Δημόπουλος.

Για μέτρα στις διακοπές και παραλίες

«Η θάλασσα είναι ασφαλής, η πισίνα το ίδιο. Παίρνουμε μέτρα στην παραλία, στα εστιατόρια, στα ξενοδοχεία κ.λπ., αλλάζει τελείως ο τρόπος που κινούμαστε και ζούμε» σχολίασε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

 

 

Πηγή: iefimerida.grΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content