Κορωνοϊός: Άνδρας υποστηρίζει ότι επλήγη ο… ανδρισμός του

Τι αναφέρουν οι μελέτες για τη σπάνια συνέπεια
Άνδρας στις ΗΠΑ έκανε έναν πρωτοφανή ισχυρισμό σχετικά με τις συνέπειες του κορονοϊού. Όπως υποστήριξε το μόριό του μειώθηκε κατά 2,5 εκατοστά ως συνέπεια αγγειακής ζημιάς που υπέστη αφού νόσησε από κορονοϊό.

Ο άνδρας, που αυτοπροσδιορίζεται ως ετεροφυλόφιλος, γύρω στα 30 έτη, είπε ότι το θέμα αυτό είχε “αντίκτυπο στην αυτοπεποίθηση και τις ικανότητές μου στο κρεβάτι”. Όπως υποστήριξε, νόσησε βαριά τον Ιούλιο πέρυσι, αλλά αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, αντιμετώπιζε πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας.

Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με θεραπεία με την πάροδο του χρόνου, αλλά, προς απογοήτευσή του, ο άνδρας διαπίστωσε ότι το πέος του είχε μειωθεί – μια κατάσταση που οι γιατροί του είπαν ότι πιθανότατα είναι μόνιμη λόγω αγγειακής βλάβης στον στυτικό ιστό του.

 

“Είμαι ετεροφυλόφιλος άνδρας, στα 30 μου. Τον Ιούλιο πέρυσι, νόσησα με κορονοϊό και ήμουν πολύ άρρωστος. Όταν βγήκα από το νοσοκομείο αντιμετώπιζα κάποια ζητήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Αυτά σταδιακά βελτιώθηκαν με την κατάλληλη ιατρική βοήθεια, αλλά φαίνεται ότι μου έμεινε ένα μόνιμο πρόβλημα. Το πέος μου συρρικνώθηκε. Πριν αρρωστήσω ήμουν πάνω από τον μέσο όρο, ήταν σίγουρα μεγαλύτερο από το συνηθισμένο.

Τώρα έχασα περίπου μιάμιση ίντσα (2,54 εκατοστά) και πλέον είμαι κάτω του κανονικού. Προφανώς οφείλεται σε αγγειακή ζημιά και οι γιατροί μου πιστεύουν ότι πιθανότατα είναι μια μόνιμη κατάσταση. Δεν θα έπρεπε να με νοιάζει, αλλά είχε βαθύτατο αντίκτυπο στην αυτοπεποίθησή μου και στις ικανότητές μου στο κρεβάτι” υποστήριξε ο ασθενής σε podcast με σεξουαλικές συμβουλές.

Αυτή η αναφορά έρχεται καθώς μελέτη του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου σε 3.4000 ανθρώπους, διαπίστωσε πως η μείωση του πέους ήταν ένα σπάνιο σύμπτωμα στους 200 ανθρώπους με σύνδρομο long Covid.

 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο World Journal of Men’s Health από την Ιατρική Σχολή Μίλερ του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, εκτεταμένη δυσλειτουργία των ενδοθηλιακών κυττάρων από τη λοίμωξη με Covid-19 μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη στυτική δυσλειτουργία.

enikos.grΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ