Κινητοποίηση των εργαζόμενων στο ΠΑΓΝΗ

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν καμία απόλυση συναδέλφων τους δηλώνουν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο τους. Απευθύνουν μάλιστα κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτη:

Χτες ανακοινώθηκε η κατανομή των θέσεων για την πολυπόθητη προκήρυξη 1.116 θέσεων (αντί των 1.200) που θα προκηρυχθούν μέσα στο 2019.
Η προκήρυξη και η κατανομή επιβεβαιώνει το σωματείο που έλεγε ότι η μόνη θέση που εξασφαλίζει τη μόνιμη εργασία είναι η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου και προκήρυξη όλων των κενών θέσεων για να μπορέσουν τα νοσοκομεία να λειτουργούν με ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες. Σήμερα, χιλιάδες συνάδελφοι μας, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που εργάζονται χρόνια δίπλα μας, καλύπτοντας μέρος των μεγάλων ελλείψεων βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο άμεσης απόλυσης.
Η κυβέρνηση και το υπουργείο επιβεβαιώνουν ότι δεν εξασφαλίζεται θέση σε όσους μέχρι τώρα εργάζονται και η προκήρυξη αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι έλεγαν ψέματα όσοι έβλεπαν θετικές πλευρές στις κυβερνητικές ρυθμίσεις για τους συναδέλφους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (μοριοδότηση, κ.α.). Έχουν ήδη απολυθεί δεκάδες επικουρικοί γιατροί καθώς και νοσηλευτές, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, που εργάζονταν σε ΜΕΘ ενώ παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις μέχρι σήμερα, ολόκληρο το 2018, δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μία θέση μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και αν υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση για 1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση, αυτό πρακτικά σημαίνει διαιώνιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης με τις ελλείψεις, την εντατικοποίηση, τα χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, τις συνεχείς βάρδιες και εφημερίες, την ταλαιπωρία για τους ασθενείς.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει τον εμπαιγμό του Υπουργείου και προκηρύσσει 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 13:00 έως 15:00 για το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Απαιτούμε:
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, και
Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που είναι με ελαστικές μορφές εργασίας γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ