15.000 πολίτες άνω των 60 εμβολιάστηκαν μετά την επιβολή προστίμου
Περίπου 15.000 πολίτες άνω των 60 ετών έσπευσαν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού τις τελευταίες πέντε μέρες, καθώς από 17 Ιανουαρίου άτομα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας που παραμένουν ανεμβολίαστα καλούνται να πληρώσουν 100 ευρώ πρόστιμο κάθε μήνα.

Την είδηση αποκάλυψε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Σημειώνεται πως μέχρι τη Δευτέρα υπολογίζονταν πως περίπου 200.000 πολίτες άνω των 60 δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε πως τη Δευτέρα θα δοθεί η λύση ώστε να μην πληρώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ όσοι κάτοικοι Αμερικής έχουν εμβολιαστεί έκτος Ελλάδας άλλα έχουν γραφτεί σε ΔΟΥ της Ελλάδας.

Όπως είπε τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί ο τρόπος και θα είναι είτε μέσω του ΚΕΠ, είτε με ειδική εφαρμογή που θα τεθεί σε λειτουργία.

Ξεκαθάρισε ότι όσοι είναι γραμμένοι σε ΔΟΥ εξωτερικού δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια κίνηση. Επανέλαβε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί σε μία από τις 60 χώρες που έχουν ενταχθεί στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, μπορούν να δηλώσουν τον εμβολιασμό που έκαναν στη χώρες αυτές στο anagnorisi.emvolio.gov.gr

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content