Τεστ-εξπρές θα δείχνει τον κορωνοϊό στην αναπνοή

Τεστ αναπνοής το οποίο ανιχνεύει τον νέο κορωνοϊό και βγάζει το αποτέλεσμα μέσα σε μόλις ένα λεπτό υποστηρίζει ότι δημιούργησε εταιρία της Σιγκαπούρης.

Το τεστ βασίζεται στον εντοπισμό στην αναπνοή χημικών ουσιών που απελευθερώνονται στον οργανισμό όταν τα άρρωστα από τον ιό κύτταρα πεθαίνουν. Ειδικότερα το πειραματικό τεστ δοκιμάστηκε σε 180 εθελοντές στο National Centre for Infectious Diseases (NCID) της Σιγκαπούρης από ερευνητές της εταιρίας Breathonix, η οποία ανήκει στο National University of Singapore.

Από τους συμμετέχοντες στη δοκιμή, οι 50 είχαν κολλήσει τον ιό και από αυτούς διαγνώστηκαν ως θετικοί οι 45, γεγονός που σημαίνει ότι το τεστ αναπνοής είχε ακρίβεια 90%. Παράλληλα καταγράφηκαν ως θετικοί, ενώ στην πραγματικότητα ήταν απόλυτα υγιείς, εθελοντές σε ποσοστό 5% και κατά συνέπεια η ειδικότητα του εμβολίου -η ικανότητά του δηλαδή να εντοπίζει ορθά τους αρνητικούς- είναι 95%.

Χάρη στην επιτυχία της πρώτης δοκιμής οι ερευνητές αποφάσισαν να διευρύνουν το δείγμα των εθελοντών που θα υποβληθούν στο τεστ, με τη συμμετοχή 600 ατόμων από ολόκληρη τη χώρα. Οι δημιουργοί του είναι αισιόδοξοι ότι θα επαναληφθεί η επιτυχία της πρώτης δοκιμής και ότι το τεστ θα λάβει σύντομα έγκριση από τις υγειονομικές Αρχές ώστε να χρησιμοποιείται από τις αρχές του 2021.

 

 

 

Newsbreak

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ