Επιμορφωτικό πρόγραμμα για τον COVID-19 από το ΕΚΗ

Μέσω των εργατικών Κέντρων Κρήτης και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων που σχετίζονται με τους κλάδους του Τουρισμού δεκτές γίνονται οι αιτήσεις συμμετοχής στα αντίστοιχα σωματεία του ΕΚΗ, για το πρόγραμμα εκπαίδευσης προφύλαξη από τον SARS-CoV-2  και μέτρα πρόληψης των εργαζομένων.

Ξεκινά  από την Περιφέρεια Κρήτης το πρώτο επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα για την  Προφύλαξη από τον SARS-CoV-2  και τα μέτρα πρόληψης  στους εργαζομένους στον τουρισμό.

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την στήριξη του τουρισμού, τη φετινή ιδιαίτερη χρονιά, συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την ενίσχυση επιχειρηματιών και εργαζομένων για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19.

Σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης ξεκινά η εφαρμογή ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού στην Κρήτη.

Η υλοποίηση του επιμορφωτικού προγράμματος: «Κορωνοϊός (SARS-CoV-2)- Προφύλαξη και μέτρα πρόληψης σε  Καταλύματα, Τουριστικά Γραφεία, Οδηγούς Τουριστικών λεωφορείων, Ξεναγούς, Συνεδριακό τουρισμό, Εστίαση», το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης με επιστημονικά υπεύθυνη την αναπληρώτρια καθηγήτρια Άννα Ψαρουλάκη. Το σχετικό πρόγραμμα κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ρυθμίσεις  της σχετικής ΚΥΑ, η οποία εκδόθηκε από τα Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού.

Τέτοιες ενέργειες  είναι τιμή για το νησί μας διότι βάζουμε σε πρώτη θέση τον άνθρωπο και την προαγωγή της υγείας όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και των επισκεπτών.

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΗ

 

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3Click to Hide Advanced Floating Content