Μια επιστολή για την καθαριότητα

O κ. Μανώλης Θαλασσινάκης μας έστειλε για δημοσίευση εκ μέρους της κίνησης “Πολίτες για ένα καθαρό Ηράκλειο”, την ακόλουθη επιστολή:

Φάκελος σκουπίδια και αναξιοπιστία

Τι να πει κανείς; Σκουπίδια – σκουπίδια και αναξιοπιστία ανθρώπων. Είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι κάτι πάει να αλλάξει στο Δήμο Ηρακλείου όσον αφορά την καθαριότητα. Διαψευστήκαμε οικτρά! Δείτε τωρινές φωτογραφίες, Μιλούν από μόνες τους. Ίδια και απαράλλακτη κατάσταση. Σκουπιδαριό και χωματερές. Τι να σχολιάσω; Αξίζουν συγχαρητήρια! Ο ίδιος ο Δήμαρχος, πριν από 3 μήνες, υποσχέθηκε ραντεβού των Πολιτών για ένα καθαρό Ηράκλειο με τον Αντιδήμαρχο του, το επανέλαβε στις γιορτές, το ξανα-επανέλαβαν αργότερα. Ακόμη περιμένουμε, και του χρόνου τέτοια μέρα θα περιμένουμε! Αν είναι δυνατόν, τέτοια αναξιοπιστία λόγων και υποσχέσεων; Υπερβαίνει κάθε όριο. Έτσι θα λύσουμε τα προβλήματα;  

Προσπαθούν οι κύριοι του Δήμου να μας εκπαιδεύσουν να ζούμε με τα σκουπίδια, να ανοίγουμε το παράθυρο μας και να βλέπουμε σκουπίδια, να περπατάμε στο δρόμο και να μυρίζουμε σκουπίδια, να βλέπουμε το ηλιοβασίλεμα με φόντο τα σκουπίδια. Δεν θα το καταφέρετε κύριοι του Δήμου! 

Δεν μπορεί η Υπηρεσία που έχετε να λύσει το πρόβλημα; κάντε ένα φορέα, σκεφτείτε κάποια λύση, αγοράστε εξοπλισμό που θα βοηθήσει, ζητήστε βοήθεια από άλλους που έχουν λύσει το πρόβλημα, διαβάστε τις προτάσεις μας, κάντε κάτι. Πάψτε να ζείτε τον ύπνο του δικαίου.  

Τι άλλο να κάνουμε για να καταλάβετε; Θα αρχίσουμε να στέλνουμε επιστολές και στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, θα απευθυνθούμε και σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας ως πολίτες να έχουμε στοιχειώδη καθαριότητα. Ένα είναι σίγουρο, ότι δεν θα μάθουμε ποτέ, δεν θα προσαρμοστούμε ποτέ, να ζούμε παρέα με τα σκουπίδια, σαν τα ποντίκια!

Μανώλης Θαλασσινάκης 

Πολίτες για ένα καθαρό Ηράκλειο

https://www.facebook.com/groups/442481339733010/

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ