Καμία ελπίδα για αλλαγή στο πρόβλημα των σκουπιδιών

Από τον κ. Μανώλη Θαλασσινάκη, της κίνησης “Πολίτες για ένα καθαρό Ηράκλειο”, πήραμε για δημοσίευση την ακόλουθη ανοικτή επιστολή:

Όσο και αν ψάχνουμε να βρούμε κάποια ψήγματα αλλαγής στη στάση του Δήμου σε σχέση με τα σκουπίδια, ώστε να επαινέσουμε την προσπάθεια, έρχεται η ίδια η πραγματικότητα και μας απογοητεύει οικτρά. Παρά την προσπάθεια που καταβάλουμε, παρά την πίεση που ασκούμε, τίποτε δεν αλλάζει. Τι να πει κανείς και τι να σχολιάσει, όταν βλέπει αυτές τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χθες (Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών και Σίβα-Βενεράτο)! Μόνο ντροπή αισθάνεται! Ποια προσπάθεια, λοιπόν, από πλευράς Δήμου, όταν οι χωματερές ζουν και βασιλεύουν. Οι χωματερές που αποτελούν ένα πρόσφατο φαινόμενο της παρούσας Δημοτικής Αρχής, την οποία θα χαρακτηρίσει ανεξίτηλα. «Η Δημοτική Αρχή των χωματερών στην πόλη».

 

Ως πρωτοβουλία Πολιτών για ένα Καθαρό Ηράκλειο, έχουμε καταθέσει δημόσια τις προτάσεις μας και βεβαίως, υπάρχουν και στο link https://www.facebook.com/groups/442481339733010/, όπου απογοητευμένοι συμπολίτες μας, ανήμποροι να αλλάξουν την κατάσταση, αναρτούν φωτογραφίες από τη γειτονιά τους και εκφράζουν το πόνο τους.

 

Μας ζήτησε ο Δήμαρχος να του καταθέσουμε ιδέες και προτάσεις. Το πράξαμε και μάλιστα δημοσίως. Πλήθος από προτάσεις από την εμπειρία και την πρακτική άλλων πόλεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Λύσεις υπάρχουν. Έξυπνες λύσεις που μπορούν εύκολα να αλλάξουν άρδην την εικόνα της πόλης, και με μικρό κόστος. Είχαμε συμφωνήσει ότι μετά από αυτό, ο Δήμαρχος θα δεχθεί και πάλι την πρωτοβουλία Πολιτών για ένα Καθαρό Ηράκλειο ώστε να συζητήσουμε τις προτάσεις. Να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και εμείς από την πλευρά μας για την ενημέρωση και συμβολή του κοινού σε ένα αποτέλεσμα για το οποίο θα χαιρόμαστε όλοι μας. Ζητήσαμε το ραντεβού, τόσο επιτόπου στο Δήμο όσο και με ανοικτή επιστολή. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Καμιά απάντηση από πλευράς Δήμου. Ούτε ψίθυρος. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά; Τόση περιφρόνηση προς τον δημότη; Τον καταδικάζουμε να ζει με τα σκουπίδια και δεν τον δεχόμαστε καθόλου, ούτε να μας πει μια λέξη. Που ζούμε τελικά;

Με εκτίμηση,

Μανώλης Θαλασσινάκης

 

Πολίτες για ένα καθαρό Ηράκλειο

https://www.facebook.com/groups/442481339733010/

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ