Εκλογές στην Αλβανία: Επεσαν έξω τα Exit Poll -Ο Εντι Ράμα πάει για αυτοδυναμία

Ανανέωση της θητείας του στη θέση του πρωθυπουργού στην Αλβανία φαίνεται πως εξασφαλίζει ο Έντι Ράμα, παρότι τα Exit Poll έδειχναν ντέρμπι μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών και του Δημοκρατικού Κόμματος που κινείται στην κεντροδεξιά.

Τα πρώτα Exit Poll το βράδυ της Κυριακής έδιναν στον Έντι Ράμα αριθμό βουλευτικών εδρών που δεν αρκούσε προκειμένου να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, προέβλεπαν πως το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα θα αποσπούσε 65 έναντι 63 των αντιπάλων του, ενώ απαιτούνται 71 έδρες για την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο της Αλβανίας.

Υπήρξαν μάλιστα και προβλέψεις κατά την ανακοίνωση των Exit Poll που έδιναν το κόμμα του νυν πρωθυπουργού δεύτερο, με ποσοστό 43%, έναντι 46% για το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας. Ωστόσο, φαίνεται πως οι προβλέψεις αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν στην κάλπη.

 

Σύμφωνα με την τελευταία ενσωμάτωση 3.047 εκλογικών κέντρων, έναντι συνόλου 5.199, ο Εντι Ράμα εμφανίζεται να προηγείται με ποσοστό 48,8% έναντι 39,3% για το Δημοκρατικό Κόμμα. Αν το εκλογικό αποτέλεσμα εξακολουθήσει με αυτόν τον τρόπο, φαίνεται πως το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα θα εξασφαλίσει τελικά την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content