Επεισόδια και στο Ηράκλειο μετά την πορεία για το Γρηγορόπουλο

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε απόψε στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες του Ηρακλείου, μετά την πορεία που πραγματοποίησαν μαθητές για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

303913 Επεισόδια και στο Ηράκλειο μετά την πορεία για το Γρηγορόπουλο

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια μέρα, μετά τη λήξη της πορείας, ομάδες του αποκαλούμενου αντιεξουσιαστικού χώρου -2018-12-06-10.07.45-μμ Επεισόδια και στο Ηράκλειο μετά την πορεία για το Γρηγορόπουλοδιαχωρίστηκαν από την πορεία και άρχισαν να διασχίζουν κεντρικούς δρόμους ρίχνοντας μολότωφ και προκαλώντας φθορές σε μαγαζιά και κάδους απορριμμάτων.

Τους αντιεξουσιαστές ακολουθούσαν ισχυρές ομάδες ΜΑΤ που απάντησαν στους αντιεξουσιαστές με χημικά. Ο “κλεφτοπόλεμος” αυτός συνεχίστηκε για αρκετή ώρα και δεν αποκλείεται να περάσει απόψε και το Ηράκλειο μια δύσκολη νύχτα.

CM6A2960 Επεισόδια και στο Ηράκλειο μετά την πορεία για το ΓρηγορόπουλοΜετά την πορεία που έκαναν, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο του “Ευαγγελισμού”, ενώ η Αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή,.

 

Επεισόδια και στα Χανιά

k3 Επεισόδια και στο Ηράκλειο μετά την πορεία για το Γρηγορόπουλο
oznor

Ανάλογα επεισόδια σημειώθηκαν απόψε και στα Χανιά. Κάποιες ομάδες διαδηλωτών αποσπάσθηκαν απο την πορεία για το Γρηγορόπουλο και άρχισαν δική τους διαδρομή προς τη Σπλάντζα, προκαλώντας διάφορες ζημιές πετώντας πέτρες και καίγοντας κάδους απορριμμάτων.

poria-grigoropoulos-3 Επεισόδια και στο Ηράκλειο μετά την πορεία για το Γρηγορόπουλο

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ