Απόψε Παρασκευή η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κων/νου Μητσοτάκη

Τα 100 χρονια συμπληρώνονται αυτές τις μέρες, από τη γέννηση του αείμνηστου πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η επέτειος αυτή τιμάται σε όλη την Ελλάδα με διάφορες εκδηλώσεις.

Στο Ηράκλειο ανέλαβε η ΝΟΔΕ της ΝΔ να οργανώσει μια ειδική εκδήλωση για να αποδοθεί η τιμή που αξίζει στο μεγάλο Κρητικό πολιτικό.

Όπως έγινε γνωστό, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή και ώρα 8 μ.μ., στο ξενοδοχείο “Ατλαντίς” του Ηρακλείου.

Με αφορμή την εκδήλωση, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«100 χρόνια από την γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»

Επετειακή Εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου

100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου πολιτικού ηγέτη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και η ΝΟΔΕ Ηρακλείου προγραμματίζει επετειακή εκδήλωση, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, στις 8:00 μμ, στο Ξενοδοχείο Aquila Atlantis, στο Ηράκλειο. 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σπουδαίος Κρητικός, μεγάλος πολιτικός άνδρας και γνήσιος πατριώτης ανέπτυξε έντονη και πολύπλευρη πολιτική δραστηριότητα. Ο πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών την 29η Μαΐου 2017, με την πλούσια και διαρκή πολιτική παρουσία για περισσότερα από 60 χρόνια, μας κληροδότησε πλούσια παρακαταθήκη.

Υπήρξε ένας πολιτικός, βαθιά φιλελεύθερος, οραματιστής, που συνδύασε το όραμα με τον ρεαλισμό, που πίστεψε στις δυνατότητες αυτού του λαού και πέτυχε σε μέγιστο βαθμό την εθνική συμφιλίωση. Ένας πολιτικός που γνώριζε ότι η δουλειά του πολιτικού, δεν είναι να είναι πρόσκαιρα ευχάριστος, αλλά μακροπρόθεσμα χρήσιμος. Υπήρξε ο τελευταίος Μεγάλος της Πολιτικής, ένας ηγέτης βαθιά δημοκρατικός, με ήθος, που έγκαιρα συνέλαβε ιδέες μπροστά από την εποχή του. Μια σπουδαία προσωπικότητα στη σύγχρονη Ιστορία της Πατρίδας που υπηρέτησε την Αλήθεια, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία.

Η μεγάλη του αγάπη και η αγωνία του για την Κρήτη είναι διάχυτη σε όλη του την πορεία. Είχε ιδιαίτερη σχέση με τον «τόπο που τον γέννησε» κι «έτρεφε πραγματική και άδολη λατρεία» για την Κρήτη. Η κρητική παράδοση της γενναιότητας και της λεβεντιάς, του θάρρους, της περηφάνειας και του φιλότιμου, είναι το ηθικό πρόταγμα που ακολούθησε. Στην Κρήτη λάμβανε τις αποφάσεις του, στην Κρήτη ερχόταν όταν ήταν προβληματισμένος, στην Κρήτη γύριζε για να πάρει δυνάμεις. 

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου πολιτικού ηγέτη και ελάχιστη αναγνώριση της πολύτιμης συνεισφοράς του στην Κρήτη, την σύγχρονη ελληνική ιστορία και την Πατρίδα μας, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου διοργανώνει αυτή την επετειακή εκδήλωση. 

Κεντρικοί ομιλητές:  

Κυριάκος Βιρβιδάκης, π. Υπουργός – Αντιπρόεδρος Ένωσης  Δημάρχων Κρήτης,

Οδυσσέας Ζώρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, και

Λευτέρης Αυγενάκης, Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ., Βουλευτής Ηρακλείου.

Συντονιστής: κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου. 

Χαιρετισμοί:

  • Παναγιώτης Σπαθαράκης, πρ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου (περίοδο διακυβέρνησης Κων/νου Μητσοτάκη)
  • Εμμανουήλ Παπαχατζάκης, πρ. Νομάρχης Λασιθίου  (περίοδο διακυβέρνησης Κων/νου Μητσοτάκη)
  • Γρηγόρης Ροκαδάκης, Μέλος Π.Ε. ΝΔ
  • Γρηγόρης Πασπάτης,  Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου
  • Μάξιμος Σενετάκης, πρ. Βουλευτής-Σύμβουλος Προέδρου ΝΔ για θέματα Κρήτης
  • Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, Επικ. μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης
  • Γεώργιος Ματαλλιωτάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης

45390894_2219056134785936_2129418319768322048_n Απόψε Παρασκευή η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κων/νου Μητσοτάκη

Δήλωση του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη

Με αφορμή την αποψινή εκδήλωση, ο ευρωβουλευτής κ. Μαν. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν λίγες μέρες, στις 18 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Του Άνδρα, του Πολιτικού, του Οικογενειάρχη που έφυγε από τη ζωή τον περσινό Μάιο.

Σήμερα, εδώ στο Ηράκλειο, στην Κρήτη που τόσο αγάπησε τιμούμε τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που υπήρξε μία εμβληματική πολιτική προσωπικότητα που σημάδεψε με την παρουσία του τα πολιτικά πράγματα στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τίμησε την Παράταξή μας ως πρόεδρος της και την οδήγησε σε τρεις θριαμβευτικές εκλογικές νίκες.

Υπήρξε ένας πολιτικός που δεν δίσταζε να πει την αλήθεια. Όσο σκληρή ή ωμή και αν ήταν.

Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης καταλαβαίνουμε ότι είχε δίκιο. Είχε δει μπροστά και είχε προειδοποιήσει. Δυστυχώς ο ελληνικός λαός δεν τον άκουσε τότε.

0-23 Απόψε Παρασκευή η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κων/νου ΜητσοτάκηΕίχα τη χαρά να τον υπηρετήσω ως πρωθυπουργό στο ξεκίνημα της πολιτικής μου παρουσίας. Μου έκανε μία μεγάλη τιμή και τον ευχαριστώ γι’ αυτό, να μου εμπιστευθεί αν και νέος βουλευτής να εισηγηθώ τον Προϋπολογισμό στη συζήτησή του στη Βουλή.

Αλλά εμείς οι Κρητικοί θυμόμαστε και θα θυμόμαστε για πάντα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για την αντιστασιακή του δράση, την περίοδο της Κατοχής, την τεράστια συμβολή του στην αποφυγή μίας ένοπλης εμφύλιας σύρραξης στην Κρήτη που θα είχε δραματικές επιπτώσεις και την δράση του εναντίον της επτάχρονης δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άφησε σπουδαίο πολιτικό αποτύπωμα στην  Ιστορία.

Ήταν τιμή μου που τον γνώρισα. Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα υπό την ηγεσία του την μεγάλη μας Παράταξη».

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ