Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Μία κυρία της μετεωρολογίας μιλά στη”ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ”

Συνέντευξη με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ
Η ημέρες μας και τα βράδια μας είναι πλέον διαφορετικά.

Όλοι οι Έλληνες προσπαθούμε να κάνουμε στο σπίτι μας, αυτά που μας ευχαριστούν, για να κυλούν όμορφα και ευχάριστα, οι… ατελείωτες ημέρες και νύχτες της καραντίνας.

Μετά την πρόσφατη επικοινωνία μας με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, κυρία Πάττυ Σπηλιωτοπούλου, απο την όποια ζητήσαμε πληροφορίες για την πρόγνωση του καιρού στην Κρήτη, ακολούθησε και η παρακάτω συνέντευξη.

Η ίδια αποδέχθηκε την πρόσκληση για συνέντευξή της στη “ΝΕΑΣ ΔΡΑΣΗ”.

Στην κυρία Σπηλιωτοπούλου ζητήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις γύρω απο το κλίμα και τις μεταβολές του τα τελευταία χρόνια, πως ζει και εργάζεται, εν μέσω πανδημίας, πως την κέρδισε η μετεωρολογία αλλά και τι άποψη έχει για τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης.

Ο διάλογος συνεχίστηκε στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης με ερωτήματα όπως:

Πως σκέφτεται το μέλλον της καριέρας της;

Ποιό μέσο την συγκινεί περισσότερο; Το ραδιόφωνο ή η τηλεόραση – μέσα από την οποία την παρακολουθούμε;

 

Η ίδια στο τελευταίο μέρος της συνέντευξης κρίνει τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης και δεν παραλείπει να αναφερθεί στην Κρήτη και τους κρητικούς. Μάλιστα σε ανύποπτη στιγμή, αφιερώνει στη Μεγαλόνησο μία…μαντινάδα…!!!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΤΥ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στο σημείο αυτό να αναφερθούμε στο άνθρωπο με το όνομα Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Ζει στην Αθήνα και κατάγεται απο την Ακράτα Αχαΐας.

Απο μικρή φανέρωσε το ενδιαφέρον της για όσα σχετίζονται με το περιβάλλον, τη φύση, το κλίμα και τις εναλλαγές του καιρού. 

Αποφάσισε, να φοιτήσει στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από τα προπτυχιακά της χρόνια παρακολουθούσε μαθήματα επιλογής που αφορούσαν στο περιβάλλον

Συνέχισε με μεταπτυχιακό στη Φυσική Περιβάλλοντος, με κατεύθυνση τη Μετεωρολογία και συγκεκριμένα στο τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο τομέας της επιστήμης του περιβάλλοντος και της μετεωρολογίας όπως λέει στη συνέντευξή της στη ”ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ”, παρουσιάζει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Υ.Γ. ΘΑ επιδιώξουμε μια νέα συνέντευξη με την κυρία Σπηλιωτοπούλου μέσα στους επόμενους μήνες και ευχόμαστε η πανδημία που λέγεται COVID19 μέχρι τότε να εχει “έχει αφήσει σε ησυχία” την Ελλάδα.

Στο μεταξύ ευχόμαστε στην κυρία Πάττυ Σπηλιωτοπούλου Χρόνια Πολλά!

 

 

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ