Παναγιώτης Μάργαρης: “Η μουσική είναι όλη μου η ζωή”

Στην Κρήτη δίδει συναυλίες αυτές τις μέρες ο μεγάλος Έλληνας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης. Με αυτή την ευκαιρία, του θέσαμε κάποια ερωτήματα, για το πρόγραμμα που παρουσιάζει στο κρητικό κοινό, γενικότερα για τη μουσική, αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια. Ο κ. Μάργαρης μας απάντησε με προθυμία. Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στη “ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ: 

  • Κύριε Μάργαρη, καλώς ήρθατε στο νησί μας. Τι θα μας παρουσιάσετε σ’ αυτές τις 4 συναυλίες που θα πραγματοποιήσετε στην Κρήτη;

Γεια σας, πρώτα από όλα θα ήθελα να πω ότι είναι μεγάλη χαρά για μένα που μετά από αρκετό καιρό ξαναεμφανίζομαι στην Κρήτη που αγαπώ ιδιαίτερα. Ο κύκλος των 4 συναυλιών που θα πραγματοποιήσω στους 4 νομούς της Κρήτης έχουν  τίτλο «Με τη μαγεία της κλασικής κιθάρας» και θα σας παρουσιάσω διασκευές μου σε κομμάτια μεγάλων δημιουργών, όπως ο Nino Rota, ο Erik Satie, οι Beatles, οι Queen, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης κ.α. Επίσης , θα ακουστούν για πρώτη φορά κομμάτια από την επερχόμενη δισκογραφική μου δουλειά που θα έχει τίτλο «Guitar Galaxy» καθώς και κάποιες δικές μου ανέκδοτες συνθέσεις.

Ο Παναγιώτης Μάργαρης με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Πώς άρχισε η σχέση σας με την μουσική και την κλασική κιθάρα;

Κλασική κιθάρα ξεκίνησα εντελώς συμπτωματικά. Αρχικά ήθελα να μάθω τρομπέτα. Όταν όμως πήγαμε με τη μητέρα μου στο ωδείο της γειτονιάς μας δεν υπήρχε τμήμα τρομπέτας. Έτσι  η υπεύθυνη μου πρότεινε να επιλέξω ανάμεσα σε κιθάρα και πιάνο, ωθώντας με προς την κιθάρα γιατί «μεταφέρεται πιο εύκολα». Έτσι , λοιπόν, ξεκίνησε η ενασχόλησή μου με την μουσική και την κιθάρα.

  • Τι σημαίνει για εσάς η μουσική;

Η μουσική είναι όλη μου η ζωή. Είναι ο τρόπος έκφρασής μου, το καταφύγιό μου και ο μεγάλος μου έρωτας. Χωρίς αυτήν δε θα ήμουν ο άνθρωπος που είμαι τώρα. Της χρωστάω σχεδόν τα πάντα.

  • Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μετά την περιοδεία μου στην Κρήτη θα πραγματοποιήσω μια συναυλία με την Ελένη Βιτάλη για πρώτη φορά στην Αθήνα (Σάββατο 11 Μαΐου στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό). Επίσης, σύντομα θα κυκλοφορήσει ο νέος μου δίσκος με τίτλο «Guitar Galaxy” ενώ προετοιμάζομαι και για την καλοκαιρινή μου περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ