Λ. Αυγενάκης: Συνέντευξη για όλα τα εθνικά και τα τοπικά θέματα

«Ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε όλους τους εταίρους μας και διεθνοποίησε το θέμα» ,τονίζει μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και προσθέτει «το πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, στην επίσκεψη των Ευρωπαίων αξιωματούχων την 3η Μαρτίου στον Έβρο, όπου ομόφωνα τόνισαν ότι “τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα”, στις δηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης Πρωθυπουργών και αρχηγών κρατών και την πρόθεση να στείλουν βοήθεια εάν τους ζητηθεί».

Ερωτώμενος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας σχετικά με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, αλλά και τις σχέσεις μας με την Τουρκία, ο κ. Αυγενάκης απαντά: «Για να μπορέσουμε να συζητήσουμε σοβαρά πώς η Τουρκία μπορεί να ξαναγίνει σύμμαχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθεια αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης, πρέπει να υπάρξει μία έμπρακτη αλλαγή στην πολιτική της», ενώ υπογραμμίζει πως «ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε όλους τους εταίρους μας και διεθνοποίησε το θέμα».  

Σχετικά με την έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα και την επίδρασή του στην ομαλή διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού δηλώνει: «Προβλέφθηκε  η διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες και η αναστολή αθλητικών γεγονότων μεγάλης προσέλευσης. Ήδη διενεργούμε απολυμάνσεις σε όλες τις εποπτεύουσες από τη ΓΓΑ αθλητικές εγκαταστάσεις στη χώρα, ενώ παράλληλα συνέστησα εγγράφως να πραγματοποιηθούν και σε εκείνες που υπεύθυνοι φορείς λειτουργίας είναι Ομοσπονδίες, Σωματεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγροτικής παραγωγής της Κρήτης, επισημαίνει πως «η τόνωση του αγροτικού εισοδήματος αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Λάβαμε μέτρα για την στήριξη των μικροκαλλιεργητών, των κτηνοτρόφων, των αγροτικών συνεταιριστικών σχημάτων και των αγροτικών επιχειρήσεων. Χρειάζεται κι άλλη δουλειά προς την κατεύθυνση της στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων. Στην Κρήτη, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο να αποκαταστήσουμε την αγροτική παραγωγή και είμαι βέβαιος ότι θα πρωταγωνιστήσει στον πρωτογενή τομέα».

Αναφερόμενος στο αεροδρόμιο στο Καστέλι, ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισημαίνει πως «αποτελεί το πρώτο αναπτυξιακό έργο, σε μία σκυταλοδρομία νέων μεγάλων επενδύσεων που θα υλοποιούνται στην Κρήτη τα επόμενα χρόνια (Αεροδρόμιο Καστελίου, ΒΟΑΚ).  Είναι η μεγάλη αρχή για την Κρήτη, σε μια εποχή ανάπτυξης». Μάλιστα υπογραμμίζει πως «ούτε θέμα υποθήκης της έκτασης τίθεται, ούτε οτιδήποτε που να έχει σχέση με την κυριότητά της», ενώ προσθέτει πως «δεν θα επιτρέψουμε να ερημώσει και να μείνει αναξιοποίητος ο χώρος του «Νίκος Καζαντζάκης». Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το πλάνο αξιοποίησης σε συνεργασία με το Δήμο, την Περιφέρεια και φυσικά τους τοπικούς φορείς».

Αναφερόμενος στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ν. Ηρακλείου ο κ. Αυγενάκης κάνει εκτενή αναφορά στα έργα που «τρέχουν» σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ αναφέρει πως «έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών και της προσφοράς σύγχρονων εγκαταστάσεων άθλησης στην πόλη μας συνεργαζόμαστε με το Δήμο Ηρακλείου». 

Αναλυτικά αναφέρει:

«Πιο συγκεκριμένα για το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, προωθούμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:

Για το Ηράκλειο: κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5, γηπέδου μπάσκετ, εργασιών περίφραξης και αντιστήριξης για το Αθλητικό κέντρο Αγ. Αικατερίνης και  αντικατάσταση του χλοοτάπητα γηπέδου 11×11  ”ΣΚΟΥΡΕΛΟΣ”. 

 Σε ότι αφορά το Δήμο Μαλεβιζίου: τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου Κρουσώνα , κατασκευή αποδυτηρίων στο γήπεδο ποδοσφαίρου Τυλίσου, αντικατάσταση συνθετικού τάπητα και κατασκευή κερκίδων γηπέδου Δαμάστας καθώς και αντικατάσταση συνθετικού τάπητα γηπέδου Ρογδιάς.

Σε ότι αφορά το Δήμο Μινώα Πεδιάδας: κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Καστελλίου. 

Στο Δήμο Φαιστού: κατασκευή Μεταλλικού Κελύφους του Κολυμβητηρίου Μοιρών και κατασκευή Μεταλλικού Κελύφους του Αθλητικού Κέντρου Ζαρού. Μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου μας εγκρίναμε την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Τυμπακίου, έργο ύψους 2.890.000€.

Στο Δήμο Γόρτυνας, αποκατάσταση αγωνιστικού χώρου του γηπέδου Αγίας Βαρβάρας, αποκατάσταση αγωνιστικού χώρου του γηπέδου Αγίων Δέκα και κατασκευή καλτσέτων στην Παναγιά και το Λαράνι.

Στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων: κατασκευή καλτσέτων στο Χάρακα και το Καταλαγάρι.

Στο Δήμο Χερσονήσου: κατασκευή γηπέδου 5*5 στο Σγουροκεφάλι.»

Μάλιστα αναφέρεται και στο νέο κλειστό κολυμβητήριο στο Ηράκλειο. Πιο συγκεκριμένα όπως υπογραμμίζει: «εξετάζουμε προτάσεις για τη χωροθέτηση ενός νέου κλειστού κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών με το Δήμο Ηρακλείου» και προσθέτει ότι σύντομα θα υπάρχουν νεότερα. Επιπλέον, όπως αναφέρει: «η σημερινή διοίκηση του ΕΑΚΗ εργάζεται πολύ μεθοδικά και για το υπάρχον κολυμβητήριο», ενώ επισημαίνει και «την αξιοσημείωτη αλλαγή της εικόνας που έχει συντελεστεί στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ». Τέλος, όπως υπογραμμίζει «σύντομα θα μπορούμε να μιλήσουμε με λεπτομέρειες και για 1-2 νέα γήπεδα μπάσκετ και τέννις σε διαθέσιμο οικόπεδο της ΓΓΑ».

Τέλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρει ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εξωστρέφεια: «στόχος μας η Κρήτη και ιδιαίτερα το Ηράκλειο να αποτελέσει το κέντρο μεσαίων αλλά και μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων», και προσθέτει πως έχει υποβληθεί «αίτημα και διεκδικούμε από την UEFA μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, τον τελικό του Europa Conference League στο Ηράκλειο, το 2022 ή το 2023. Η διοργάνωση αυτή είναι η αρχή μιας σειράς διοργανώσεων διεθνούς βεληνεκούς που διεκδικούμε να φέρουμε στη χώρα μας και βέβαια στο νομό μας», ενώ υπογραμμίζει πως «εφόσον την κερδίσουμε, προβλέπεται ένα αξιοσημείωτο πακέτο αναβαθμίσεων για το Παγκρήτιο Στάδιο που θα υπερβαίνει τα 2,5 εκ. € και τα οποία αναλαμβάνουμε ως Υπουργείο». 

Αναφερόμενος στις αθλητικές διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο ο κ. Αυγενάκης ανακοινώνει και δράσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κρήτη. Όπως αναφέρει «κάτι καινούργιο -επιτρέψτε μου και απολύτως αναγκαίο- για την Κρήτη: δράσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού με σκοπό την ευαισθητοποίηση στην ασφαλή οδηγική συμπεριφορά». 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ