Αφιέρωμα: 21 χρόνια απο το θάνατο της Ρίτας Σακελλαρίου

Συνέντευξη με τον Μάνο Διγενή

21 χρόνια μετά τον θάνατο μίας φωνής που “δεν πήγε μέγαρο”… ένας Κρητικός, ο Μάνος Διγενής, αφηγείται στη “ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ” τη δική του ιστορία.

Την ιστορία της γνωριμίας του αλλά και της συνεργασίας του με τη Ρίτα Σακελλαρίου. Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια ήταν ένας άνθρωπος ζωής για τον Μάνο, καθώς γνωρίστηκαν όταν εκείνος ήταν 19 χρόνων και κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη της.

Η συνάντησή τους όπως εξηγεί ο Μάνος Διγενής αποδείχτηκε καρμική. Η Ρίτα Σακελλαρίου τον εξίσωσε με τα μέλη της οικογένειάς της και του έδωσε ακόμα και το κλειδί του σπιτιού της. Μετά όλα για τον ίδιο έμοιαζαν σαν όνειρο…

Ο Μάνος μας φιλοξένησε στο σπίτι του στο Ηράκλειο.Ένα σπίτι “μουσείο” προσωπικών αντικειμένων αλλά και φωτογραφιών της μεγάλης φωνής του λαΐκου πενταγράμμου Ρίτας Σακελλαρίου.

Στην αφηγήσεις του για τη Ρίτα την παρουσίασε ως ένα αστέρι που ήρθε το 1991 ξαφνικά στη ζωή του για να του την φωτίσει με την λάμψη που είχε ως σταρ…για να “φύγει” πάλι ξαφνικά απο τη ζωή.

Ο Μάνος Διγενής μιλά επίσης για τη σχέση που είχε η Ρίτα Σακελλαρίου με την Κρήτη και τους κρητικούς αλλά και για στιγμές απο τη λαμπερή ζωή της.

 

Λίγα λόγια για την Ρίτα:

Η λαϊκή τραγουδίστρια Ρίτα Σακελλαρίου γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1934 και πέθανε στις 6 Αυγούστου του 1999. Οι γονείς της Ρίτας Σακελλαρίου γνωρίστηκαν στην Κάλυμνο, εκεί όπου είχε καταφύγει η οικογένεια της μητέρας της, που ήταν πρόσφυγες από τη Σμύρνη. Παντρεύτηκαν και μετακόμισαν στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Χαμέζι Σητείας. Η ίδια πήρε το όνομα «Μαργαρίτα», δηλαδή το όνομα της γιαγιάς της απ’ τη μεριά του πατέρα της.Η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” ευχαριστεί τον Μάνο Διγενή για την φιλοξενία στο σπίτι του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ