Υπερδιπλασιασμός αμοιβών στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε σε άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης σχόλια “για κάποια ΔΕΥΑ” του νομού Ηρακλείου, το Δ.Σ. της οποίας αποφάσισε, και μάλιστα ομόφωνα(!),  να υπερδιπλασιάσει, από τη μια μέρα στην άλλη, τις μηνιαίες αποδοχές του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της.

Δεν έγραφαν οι συνάδελφοι για ποιά ΔΕΥΑ πρόκειται, αλλά εμείς, επειδή έχουμε το ελάττωμα της… περιέργειας, ρωτήσαμε και μάθαμε περί ποίας πρόκειται.

Πρόκειται λοιπόν, για τη ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, της οποίας, ως φαίνεται, τα οικονομικά πάνε από το καλό στο καλύτερο. Διαφορετικά, δεν εξηγείται πώς, ξαφνικά, ο μισθός του Προέδρου της, από τα 795 ευρώ μικτά (627 ευρώ καθαρά), εκτοξεύεται στα… 1700 ευρώ μικτά! Ο δε μισθός του Αντιπροέδρου της, από τα 780 ευρώ μικτά (621 καθαρά), ανεβαίνει στα 1700 παρά κάτι μικτά. (Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. από 20 ευρώ που έπαιρναν για κάθε συνεδρίαση, θα παίρνουν τώρα 50 ευρώ, κάτι που δεν είναι παράλογο).

Αυτή η απότομη πάντως απογείωση, ο υπερδιπλασιασμός δηλαδή,  της αμοιβής του νέου Προέδρου και του νέου Αντιπροέδρου, “κτυπάει” πολύ άσχημα στα αυτιά όποιου το πληροφορείται. Και απαιτεί κάποιες εξηγήσεις, όχι για μας, αλλά για τους δημότες του Μαλεβιζίου.

Επειδή η ευθύνη, πολιτικά αλλά και ουσιαστικά, μετακυλίεται στο Δήμαρχο Μαλεβιζίου, ερωτούμε ευθέως τον κ. Μενέλαο Μποκέα:

  1. Είναι ακριβή τα στοιχεία και τα νούμερα που δημοσιεύουμε;
  2. Τελεί το γεγονός υπό την έγκρισή του;

Αναμένουμε άμεση, συγκεκριμένη και υπεύθυνη απάντηση από το Δήμαρχο Μαλεβιζίου.

Κ.Τ.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ