Ο Στ. Ματζαπετάκης για τον Κώστα Σημίτη

Το Δίκτυο στο οποίο προΐσταται η πρώην Υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου με μια εκδήλωση που έγινε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού τιμήθηκε την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου ο πρώην πρωθυπουργός και ενός εκ των εμβληματικών ηγετών του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης.

Για την εκδήλωση έκανε σχετική ανάρτηση ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Στέλιος Ματζαπετάκης, που σημειώνει:

Απόψε το βράδυ τιμάται ο Κώστας Σημίτης .

Τιμάται ένας από τους καλύτερους πολιτικούς της μεταπολίτευσης στην χώρας μας. Υπήρξε ένας οραματιστής που έκανε πράξη τα οράματα του. Η ένταξη της χώρας μας στην ζώνη του Ευρώ το 2001 και η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν Εθνικά επιτεύγματα.

Υλοποίησε επί των ημερών του έργα κολοσσιαία όπως η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου το μετρό της Αθήνας, την Αττική οδό, την Εγνατία οδό και άλλα

Ως εκσυγχρονιστής επιχείρησε να περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο όμως βρήκε την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών και θυμάμαι είμαστε ελάχιστοι βουλευτές που κόντρα στο κλίμα που είχε διαμορφωθεί το στηρίξαμε. Με την ψήφισή του θα αποφεύγαμε τα πολλά δεινά που ακολούθησαν αργότερα.

Ο Σημίτης πάνω απ΄ όλα ήταν μεθοδικός αγνοούσε το πολιτικό κόστος και κυρίως δεν ήταν λαϊκιστής Αυτά τα δύο βασικά στοιχεία που για μένα πρέπει να διακρίνουν τον πολιτικό που χρειάζεται η Ελλάδα, τα συνόδευε επιπλέον το ήθος και η σεμνότητα.

Θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή που μου έκανε την τιμή να με καλέσει να ενταχθώ στο υπό την ηγεσία του κόμματος του ΠΑΣΟΚ μετά την βουλευτική μου θητεία στην Νέα Δημοκρατία από την οποία είχα παραιτηθεί μετά την αποχώρηση του μεγάλου επίσης πολιτικού Κων/νου Μητσοτάκη

Λυπάμαι που λόγοι υγείας δεν θα μου επιτρέψουν να παραστώ στην τιμητική αυτή εκδήλωση

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content