Τί απέγιναν άραγε τα κοτόπουλα;

Το περασμένο Σάββατο δημοσιεύσαμε μια αρκετά ανησυχητική (και ανατριχιαστική!) είδηση: Ότι σε κάποιο πτηνοτροφείο της περιοχής του Χαρασού, έκανε έφοδο η Αστυνομία και βρήκε ένα συνεργείο να… σφάζει κοτόπουλα, κάτι που απαγορεύεται από το νόμο, ρητά και κατηγορηματικά, όταν μάλιστα ούτε χαρτιά υπήρχαν εκεί που να βεβαίωναν την υγιεινή κατάσταση των πτηνών, ούτε κτηνίατρος…

Υποθέτουμε πως τα σφαγμένα, κάτω από άθλιες συνθήκες, κοτόπουλα θα κατασχέθηκαν. Ή μήπως δεν κατασχέθηκαν; Ανακοίνωση σχετική δεν είδαμε. Άρα, ενδέχεται να μην έγινε κατάσχεσή τους. Να τα… πέταξαν στα σκουπίδια οι ιδιοκτήτες τους, το βλέπουμε λιγάκι χλωμό…

Άρα, υπάρχει ενδεχόμενο, τα παρανόμως σφαγέντα κοτόπουλα, να προωθήθηκαν στην αγορά. Σε κάποια κρεοπωλεία δηλαδή, κι από εκεί στο πιάτο μας! Σταματούμε εδώ, κι αφήνουμε τους αναγνώστες μας να προχωρήσουν στους επόμενους συνειρμούς.

Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα και όχι σε κάποια τριτοκοσμική χώρα (έτσι ισχυριζόμαστε τουλάχιστον), οφείλουμε να προσαρμοστούμε, επιτέλους, στη σύγχρονη πραγματικότητα. Και να εφαρμόζουμε, αντί να ποδοπατούμε, τους νόμους, που είναι σαφείς.

Πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι, απαρεγκλίτως. Όχι μόνο από τους πολίτες, αλλά και από τα όργανα του κράτους, είτε για την Αστυνομία πρόκειται, είτε για την Κτηνιατρική Υπηρεσία, είτε από οποιονδήποτε άλλο εμπλεκόμενο, ώστε αυτό που χαρακτηρίζουμε “ευνομούμενη” πολιτεία, να μην αποτελεί γράμμα κενό!..

“ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ”

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ