Θα υπηρετηθούν οι υψηλοί στόχοι του Δαιδάλου

Βαριά αποστολή αναλαμβάνει ο νεοϊδρυθείς Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κρήτης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΕ», που απέκτησε σήμερα πλήρη υπόσταση και το πρώτο Διοικητικό του Συμβούλιο, τις θέσεις του οποίου κατέλαβαν εμπειρότατοι Αυτοδιοικητικοί.

Ο “Δαίδαλος” ιδρύθηκε για να εξασφαλίσει στους Δήμους πολύτιμη τεχνική, συμβουλευτική και διοικητική υποστήριξη και για να συνδράμει στην ενίσχυση του ποσοστού απορρόφησης των διαθέσιμων ευρωπαϊκών ή εθνικών πόρων του ΕΣΠΑ ή του ΠΔΕ.

Πρώτος Πρόεδρος του “Δαιδάλου” εξελέγη σήμερα ο Κώστας Φασουλάκης, ο οποίος έχει διανύσει μια πολύχρονη και επιτυχημένη πορεία στην Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄βαθμού. Τον Πρόεδρο περιστοιχίζουν σημαντικά αυτοδιοικητικά στελέχη, όπως ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, κ.α..

Καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Γιώργος Μαυρογιάννης, ο οποίος γνωρίζει όσο ελάχιστοι το δύσκολο αντικείμενο της πράγματι δαιδαλώδους αναζήτησης αλλά και αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων.

Με αυτό το δυναμικό, και με δεδομένο το ενδιαφέρον και την προσήλωση της διοίκησης του “Δαιδάλου” στην επιτυχία των υψηλών στόχων που τέθηκαν, είμαστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε θεαματικά αποτελέσματα και σημαντικές αυξήσεις στην απορρόφηση των διαθεσίμων κοινοτικών κονδυλίων, που θα βοηθήσουν αποφασιστικά στην ταχύτερη ανάπτυξη της Κρήτης, και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία.

Σχολιαστής

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ