Θα καούμε φέτος ολοσχερώς, αν συνεχίσουμε έτσι!

Δεν περνάει μέρα, χωρίς να εκδηλωθούν πυρκαγιές που οφείλονται σε καύση υπολειμμάτων από καλλιέργειες, απορριμμάτων ή άλλων υλικών, στα οποία βάζουν φωτιά κάποιοι άμυαλοι και ασυνείδητοι, παραβλέποντας τους ορατούς κινδύνους να προκαλέσουν γενικότερες αναφλέξεις.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Νίκος Λαγουδάκης που έχει την ευθύνη πυροπροστασίας για όλο το νησί, τραβάει ο άνθρωπος τα μαλλιά του. Το μόνο που μπορεί να κάνει, πέραν από κάποιες συλλήψεις και επιβολή προστίμων, είναι να προειδοποιεί αυστηρά τους πάντες, για τους κινδύνους να θρηνήσουμε κάποιο “μεγάλο συμβάν” (αντιλαμβάνεσθε βέβαια τί εννοεί!).

Πράγματι, η βλάστηση της φύσης φέτος, με τις πολλές βροχές, έχει κάνει την Κρήτη μπαρουταποθήκη! Τώρα που αρχίζουν οι ζέστες, με ένα σπίρτο ή αναμμένο τσιγάρο που θα πετάξει κάποιος, μπορεί να προκληθεί τεράστια καταστροφή!

Προς Θεού, λοιπόν! Ας βάλουν μυαλό αυτοί που υποτιμούν τους κινδύνους. Μόνο με μεγάλη προσοχή θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε το νησί μας, τις ζωές και τις περιουσίες μας!

ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ

Υ.Γ.

Πρέπει βέβαια, να ανασκουμπωθούν η Περιφέρεια Κρήτης και όλοι οι Δήμοι και να καθαρίσουν άμεσα τα πρανή των δρόμων από τα ξερά χόρτα και κλαδιά. Δυστυχώς, σήμερα οι δρόμοι αποτελούν τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για πυρκαγιές, αφού είναι γεμάτοι με… προσανάματα!

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content