Τα τροχαία δυστυχήματα μας πνίγουν!

Ήταν εννιά τα πρώτα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων στην Κρήτη, από την είσοδό μας στο 2019, χθες τα εννιά, έγιναν δέκα. Σήμερα ποιός ξέρει, ίσως γίνουν ένδεκα (ο μη γένοιτο). Αύριο δώδεκα, και μεθαύριο Κύριος οίδε…

Κάθε χρόνο τα πράγματα γίνονται πιο τραγικά στην Κρήτη. Κι αυτό δεν πρέπει να ξενίζει, και δεν ξενίζει κανέναν. Όλοι ξέρουμε πού οφείλεται αυτή η τραγωδία, αυτή η ακατάσχετη αιμορραγία.

Υπάρχουν βέβαια και ευθύνες σε μας που οδηγούμε. Δεν είμαστε καλοί οδηγοί, δεν είμαστε υπάκουοι στα σήματα της Τροχαίας και των τροχονόμων.

Όμως, κακά τα ψέματα: Οι πιο μεγάλες ευθύνες ανήκουν στην πολιτεία και στην αδιαφορία της να εξασφαλίσει στην Κρήτη ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, ανάλογο με τις ανάγκες του νησιού.

Αυτές τις ευθύνες πρέπει να τις αναζητήσουμε. Και να τις καταλογίσουμε. Πρέπει να κάνουμε το παν, ώστε να πάψουμε απλώς να θρηνολογούμε, κάθε μέρα όταν πληροφορούμαστε την επόμενη τραγωδία στους κρητικούς δρόμους… Και την κύρια αρμοδιότητα σ’ αυτό, την έχουν βέβαια οι εκπροσωποί μας σε όλα τα υπεύθυνα πόστα!

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ