Τα προβλήματα όλο και διογκώνονται 

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν βλέπουμε να πολυενδιαφέρεται ο κόσμος για το θέμα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης. Ούτε τι γίνεται με την υγεία του κ. Ειρηναίου, ούτε ποιός, πώς και πότε θα τον διαδεχτεί. Άλλωστε, ο κ. Ειρηναίος είναι δημοφιλέστατος, και μακάρι να μπορούσε να κουμαντάρει την τοπική Εκκλησία. Ο κόσμος έχει να αντιμετωπίσει τα πιεστικά προβλήματα της καθημερινότητας, δεν έχει περιθώρια να ασχοληθεί με τα της Εκκλησίας.

Ομως, υπάρχει πρόβλημα κι εκεί. Που δεν εστιάζεται μόνο στην κάμψη της υγείας του Προκαθημένου. Γενικώς, θα λέγαμε, η τοπική Εκκλησία αντιμετωπίζει χίλιες δυο αντιξοότητες, ανάλογες με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Είναι, κι αυτή, ένας γηρασμένος οργανισμός, που θέλει ανανέωση, νέα πνοή, νέες ιδέες. Ποιός όμως, και πώς, θα την εκσυγχρονίσει, μέσα στη μιζέρια που επικρατεί;

Νομίζουν κάποιοι, πως όταν φύγει από τη μέση ο σημερινός, αποκαμωμένος Αρχιεπίσκοπος, θα πάρει μαζί του όλα τα προβλήματα… Μα, δεν είναι έτσι! Τα προβλήματα είναι και θα παραμείνουν εδώ. Και χρειάζεται μεγάλος κόπος, πολλοί αγώνες, αντοχή, υπομονή και επιμονή για να αντιμετωπιστούν!

Το κακό είναι πως, όσο περνά ανεκμετάλλευτος ο καιρός, τόσο τα προβλήματα  διογκώνονται. Και η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει μη αναστρέψιμη!..

Κ.Τ.

 

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content