Τα πρώτα σχόλια για το Debate υποψηφίων του ΚΙΝ.ΑΛ.
Αρκετοί πολίτες στήθηκαν μπροστά στο γυαλί, προκειμένου να παρακολουθήσουν, ύστερα από καιρό, μια πολιτική αναμέτρηση, αυτή τη φορά μεταξύ υποψηφίων του ίδιου κόμματος.

Η πολυαναμενόμενη τηλεμαχία των πέντε από τους έξι υποψηφίους για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής κινήθηκε στην κόψη του ξυραφιού, αλλά δεν στάθηκε ικανή να δικαιώσει τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί. Εξελίχθηκε σε παράλληλους μονολόγους με αυξομειούμενο ενδιαφέρον, και με κερδισμένο, μάλλον, τον Γιώργο Παπανδρέου που… απείχε!

Σίγουρα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα η εμφάνιση των Α. Λοβέρδου και Ν. Ανδρουλάκη, ενώ πιο καλά προετοιμασμένοι εμφανίστηκαν οι Χ. Καστανίδης (σοβαρός και επικοινωνιακός, αν και λίγο θεωρητικός), Π. Γερουλάνος (απλός, κατανοητός και ξεκάθαρος) και Π. Χρηστίδης (εντυπωσιακά ώριμος για μια τέτοια διαδικασία).

Αυτό που κυρίως επιδίωκαν οι πέντε υποψήφιοι που παρατάχθηκαν μπροστά στους τρεις κοινής αποδοχής δημοσιογράφους (Τάσος Παππάς, Παύλος Τσίμας και Γιώργος Κουβαράς, με παρουσιάστρια την εκφωνήτρια ειδήσεων Αντριάνα Παρασκευοπούλου), ήταν να αποφύγουν κάποιο θεαματικό αυτογκόλ που θα υποβάθμιζε τη σημασία της παρουσίας τους και θα αποκάλυπτε κάποιες ρωγμές και ουσιαστικές αδυναμίες στην υποψηφιότητά τους.

Ο τέως πρωθυπουργός διαφώνησε με το πλαίσιο της διαδικασίας, κάτι όμως που δεν μείωσε το ενδιαφέρον.

Οι αιχμές, καθώς ο χρόνος κυλούσε, δεν πέρασαν απαρατήρητες. Ο Α. Λοβέρδος επιδίωκε να παρουσιάσει τον εαυτό τους ως αγνό πατριώτη, ενώ ο Ν. Ανδρουλάκης έκανε αρκετές αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου για ευνόητους λόγους. Αυτοί οι δύο ήταν και οι πιο αγχωμένοι της χθεσινής τηλεμαχίας, δεδομένου ότι ορισμένες δημοσκοπήσεις τούς δίνουν μαζί με τον Γ. Παπανδρέου προβάδισμα σε αυτή την αβέβαιη μάχη. Οι Χάρης Καστανίδης, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης ήταν προφανές ότι δεν είχαν να αποδείξουν απολύτως τίποτε. Μάλλον βγήκαν και οι τρεις κερδισμένοι…

 

 

 

 

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content