Τα ετοιμόρροπα, οι ιδιοκτήτες τους και ο Δήμος


Όλοι ξέρουν πόσο επικίνδυνο είναι να κυκλοφορεί κάποιος στους δρόμους της παλιάς πόλης του Ηρακλείου όπου υπάρχουν ετοιμόρροπα παλιά κτίρια. Μάλιστα έχουν συμβεί κατά καιρούς πολλά ατυχήματα, έχουμε θρηνήσει και ανθρώπινες ζωές σε κάποιες περιπτώσεις.

Όμως, πολλοί ιδιοκτήτες ετοιμορρόπων, δεν δείχνουν να συγκινούνται. Ενώ γνωρίζουν την άθλια κατάσταση των ιδιοκτησιών τους, αδιαφορούν παντελώς για το ενδεχόμενο ένα κομμάτι του σπιτιού τους να πέσει και καταπλακώσει κάποιον διερχόμενο…

Τώρα, ο Δήμος Ηρακλείου υπόσχεται να κάνει κάτι για να περιορίσει τους σοβαρούς αυτούς κινδύνους. Οψόμεθα, αν και η προϊστορία είναι εις βάρος του. Πολλά έχει πεί πως θα έκανε, αλλά τίποτε ουσιαστικό δεν έπραξε.

Αν ο Δήμος είχε επιβάλλει μεγάλα πρόστιμα στους αδιαφορούντες ιδιοκτήτες των ετοιμορρόπων, οι τελευταίοι θα έτρεχαν και δεν θα προλάβαιναν. Όταν όμως βλέπουν ότι ο Δήμος τους χαϊδεύει, δεν βρίσκουν το λόγο να ξοδιαστούν…

Αυτή είναι η κατάσταση, κι ο Θεός να δώσει να μην γίνει κανένας μεγάλος σεισμός. Γιατί τότε θα είναι για όλους πολύ αργά!

Σχολιαστής

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content