Στο πλευρό του Β. Κοντοζαμάνη ο Λ. Αυγενάκης

Δεν έλειψε σήμερα ούτε στιγμή από το πλευρό του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασ. Κοντοζαμάνη, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ συνεχής ήταν η παρουσία στην περιοδεία και του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγ. Καρκανάκη.
Μετά την περιοδεία, ο κ. Αυγενάκης έκανε δική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναφέρει τα εξής:
Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζομάνη, τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο και υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΚΑΒ, επισκεφθήκαμε την 7η ΥΠΕ, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Γενικό Νοσοκομείο «Βενιζέλειο-Πανάνειο».
👉 Με τις Διοικήσεις τους κάναμε καταγραφή των αναγκών, αποτίμηση της λειτουργίας, ενημερωθήκαμε για την πορεία των εμβολιασμών, την υλοποίηση του σχεδιασμού των προσλήψεων, τη λειτουργία των νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και άλλα μείζονα ζητήματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
👉 Η αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα του υγειονομικού προσωπικού της πρώτης γραμμής είναι αδιαμφισβήτητη.
👉 Η εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας οφείλεται στις διοικήσεις, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στους πάσης φύσεως εργαζόμενους.🙏
👉 Τους συνεχάρη θερμά, έχουν συμβάλει αποφασιστικά, με αυταπάρνηση στην εξελισσόμενη μάχη με την πανδημία.
👉 Σε όλη την Κρήτη, τις επόμενες ημέρες, θα αναπτυχθούν περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές. Με βάση το σχεδιασμό που έχει γίνει, τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι 73 στο νησί. Κι όσο έρχονται εμβόλια τόσο θα ανοίγουν περισσότερα.
👉 Στόχος, άλλωστε, είναι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού να έχει εμβολιαστεί εκείνο το κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού που θα δώσει τη δυνατότητα να χτιστεί το τοίχος ανοσίας, ώστε στην Κρήτη -και στην υπόλοιπη Ελλάδα- να ανοίξει η τουριστική περίοδος και η οικονομική δραστηριότητα να επιστρέψει στην κανονικότητα.
👉 Επιπλέον, για όλη την Κρήτη το 2020 είχαμε την προκήρυξη 127 θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού, ενώ την περασμένη εβδομάδα προκηρύχθηκαν άλλες 95 θέσεις μόνιμου προσωπικού, εκτός από αυτές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
👉 Παράλληλα, υπάρχει σχέδιο για τη δημιουργία 25 επιπλέον θέσεων covid-19 σε ΜΕΘ.
👉 Έχουμε προετοιμαστεί τόσο σε προσωπικό όσο σε υποδομές και εξοπλισμό, για την περίπτωση εκδήλωσης του 3ου κύματος της πανδημίας.

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ