Σκληρή κόντρα για το λιμάνι του Ηρακλείου

Οι πολλοί μνηστήρες που, σε πρώτη φάση, εμφανίζονται να διεκδικούν τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), προδιαθέτουν για μια επερχόμενη μεγάλη και σκληρή μάχη για την απόκτησή του. 

Χαρακτηριστικό είναι σημερινό σχόλιο που δημοσιεύεται στο newmoney.gr (στήλη dark room):

Πάμε για πολύ μεγάλη κόντρα στον διαγωνισμό για το λιμάνι του Ηρακλείου. Ενδεχομένως και πάνω από τις προσδοκίες της κυβέρνησης, εννέα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν γραπτώς το ενδιαφέρον τους για την παραχώρηση του 67% (τουλάχιστον) του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ). Μένει να φάνει, βέβαια, ποιοι θα φτάσουν το τέλος, δηλαδή στην υποβολή δεσμευτικής πρότασης βάζοντας λεφτά στο τραπέζι. Πάντως, όλα τα εγχώρια ονόματα που ανέμενε η αγορά κατέβηκαν: η ΓΕΚΤΕΡΝΑ με την AVIAREPS (Γρύλος), ο Γκριμάλντι (Μινωικές), η Ελλάκτωρ με την ATTICA Group, ενώ ενδιαφέρον έχει η παρουσία του ΟΛΘ (Σαββίδης) που τελικά κοιτάζει και προς Κρήτη μεριά. Επίσης, έχουμε τη σύμπραξη της Μάρμαρα Κυριακίδη με τον τοπικό άρχοντα Καράντζη, τη συνεργασία της ΣΕΚΑΒΙΝ (οικογένεια Σήφη Βαρδινογιάννη) με την Goldenstep (Ομίλος Seajets – Ηλιόπουλος) και, τέλος, την παρουσία της ΤΕΚΑΛ. Σημειώστε ακόμη, αγαπητοί αναγνώστες, πως στη μάχη της Κρήτης για το μεγάλο λιμάνι του νησιού έχουμε και μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους. Είπαμε, όλοι «θέλουν« Ελλάδα. Λοιπόν, η Global Ports Holding (GPH), θυγατρικής εταιρείας διαχείρισης λιμένων του εισηγμένου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ομίλου Global Investment Holdings (GIH), GPH, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος διαχειριστής λιμένων κρουαζιέρας με 21 λιμάνια στο χαρτοφυλάκιό του συμπράττει με την PORTEK (7 λιμάνια υπό διαχείριση), θυγατρική του ιαπωνικού κολοσσού Mitsui & Cο.

Για το τέλος έχω κρατήσει το εξής. Η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος για τον ΟΛΗ εξέπνεε την περασμένη Παρασκευή στις 5 το απόγευμα. Ο όμιλος Γκριμάλντι, με ντρίπλες και σύστημα που θα ζήλευε και η ποδοσφαιρική ομάδα της Νάπολι,  εμφανίστηκε στις 4 παρά δέκα για να καταθέσει τον φάκελό του. Δεν ήταν, όμως ο τελευταίος, αφού μέχρι τις πέντε εμφανίστηκαν άλλοι δύο ενδιαφερόμενοι και υπέβαλλαν αντίστοιχα τον φάκελό τους. Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν έρθει η ώρα των δεσμευτικών προσφορών. Για αυτό σας λέω: πάμε για μεγάλη κόντρα.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content