Ποιός θα μας απαλλάξει από τους σεισμολογούντες;

Ο σημερινός σεισμός, όπως από την πρώτη στιγμή επισήμανε η ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ, έπιασε στον ύπνο τους συνήθως λαλίστατους σεισμολόγους. Δεν υπήρξε καμία σχετική πρόβλεψη. Βλέπετε, δεν είχε προηγηθεί στην περιοχή της Ζάκρου μακρόχρονη σεισμική ακολουθία, όπως είχε συμβεί στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου…

Συνήθως βέβαια, οι μεγάλοι σεισμοί καταλαμβάνουν εξ απίνης τους ειδικούς επιστήμονες. Η φύση, που έχει πάντα το πάνω χέρι, κάνει τη δουλειά της, χωρίς να δίδει καμία σημασία σε κραυγές και ψιθύρους, ούτε σε Κασσάνδρες, ούτε σε Πυθείες.

Οι σεισμολόγοι πιάνουν δουλειά μετά τους σεισμούς. Κάποιοι απ’ αυτούς μάλιστα καταλαμβάνονται από ακατάσχετη λογοδιάρροια. Και βέβαια, αντί για καλό, μας κάνουν κακό, όταν τα συμπεράσματά τους είναι αλληλοσυγκρουόμενα.

Οι πολίτες, και προπαντός οι σεισμοπαθείς, δεν ανησυχούν μόνο από τον απρόβλεπτο Εγκέλαδο. Πανικοβάλλονται και από κάποιους σεισμολόγους, που βρίσκουν ευκαιρία να αναπτύξουν τις θολές και αμφισβητούμενες θεωρίες τους.

Γι΄αυτό, καλό θα ήταν αν σε περιπτώσεις σεισμών όπως αυτοί που πλήττουν τελευταία την Κρήτη, να ελέγχονται αυστηρά τα μηνύματα που διασπείρουν ανεμπόδιστα οι σεισμολογούντες. Και να υπάρχει μόνο ένας υπεύθυνος φορέας, κρατικός ή ελεγχόμενος από το κράτος, ο οποίος να ενημερώνει τον κόσμο που αγωνιά.

Κάτι πρέπει να γίνει, τέλος πάντων, για να περισωθεί και η σοβαρότητα της επιστήμης που υποτίθεται πως υπηρετούν όλοι οι θορυβούντες από καθέδρας.

Σχολιαστής

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content