Περιμένουμε αποφάσεις για τον Άγιο Πέτρο
Με αφορμή μια αξιόλογη θεατρική παράσταση που θα δοθεί στον Άγιο Πέτρο, ξαναστρέφουμε το βλέμμα προς τον εγκαταλελειμμένο, ουσιαστικά, ιστορικό ναό.

Είχαμε όλοι οι Ηρακλειώτες “φαγωθεί”, προ ετών, απαιτώντας την αναστήλωσή του. Μετά κόπων και βασάνων, και με καθυστέρηση δεκαετιών, ο Άγιος Πέτρος αναστηλώθηκε. Και σήμερα αποτελεί ένα διαμάντι της παραλιακής περιοχής του Ηρακλείου.

Όμως, δεν έχουν καταφέρει οι αρμόδιες τοπικές αρχές, να καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη φόρμουλα για τη χρήση του. Ελάχιστες μέρες ο Άγιος Πέτρος ανοίγει τις πύλες του. Τη μια για να τελεστεί κάποια θεία λειτουργία, την άλλη για μια διάλεξη ή μια έκθεση, τώρα για μια θεατρική παράσταση. Κι όταν πέσει η αυλαία της παράστασης, ο ναός θα ξανακλειδωθεί.

Ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτες φθορές. Τα βορεινά πορτοπαράθυρα το μαρτυρούν. Κι αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, ο Άγιος Πέτρος φοβούμαστε πως θα ξαναγίνει ερείπιο!

Ας καθήσουν λοιπόν σε ένα τραπέζι οι τοπικές αρχές, για να βρούν επιτέλους μια μόνιμη λύση για το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα. Εκκλησία, Δήμος, Αρχαιολογία, πολιτιστικοί φορείς, ας διατυπώσουν προτάσεις για την σωστή αξιοποίηση του μνημείου. Για να αποδειχθεί πως δεν χαραμίστηκαν τόσα εκατομμύρια για μια άσκοπη αναστήλωση!

Κ.Τ.

 

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content