Πάρτε μέτρα, πριν θρηνήσουμε θύματα!

Έχουμε επισημάνει αρκετές φορές στο παρελθόν τους κινδύνους που απορρέουν από το επικινδύνως ετοιμόρροπο κτίριο που βρίσκεται στη διασταύρωση της οδού Αγίου Μηνά με την οδό Ιωαννίνων, αλλά κανείς δεν συγκινήθηκε.

IMG_4012-e1549781265944 Πάρτε μέτρα, πριν θρηνήσουμε θύματα!

Απόψε τη νύκτα, στην περιοχή του Γκάζι της Αθήνας, προφανώς λόγω των πολλών φετεινών βροχών, κατέρρευσε ένα παρόμοιο ετοιμόρροπο και καταπλάκωσε όσα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα από κάτω.

IMG_4008-e1549781295203 Πάρτε μέτρα, πριν θρηνήσουμε θύματα!

Αν το κτίριο κατέρρεε στη διάρκεια της ημέρας, σίγουρα θα σκότωνε κόσμο.

Στην περίπτωση όμως του ετοιμορρόπου της οδού Αγίου Μηνά, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Δεν υπάρχει χώρος για δημιουργία έστω μιας ασφαλούς ζώνης γύρω απ’ αυτό, εκτός κι αν… έκλειναν η οδός Αγίου Μηνά και η οδός Ιωαννίνων… Οι διερχόμενοι από εκεί χιλιάδες πεζοί και τα εκατοντάδες οχήματα, αναγκαστικά ΕΦΑΠΤΟΝΤΑΙ του ετοιμορρόπου!

IMG_3581-e1549781327576 Πάρτε μέτρα, πριν θρηνήσουμε θύματα!

Άν πέσει ένα τμήμα του έστω, θα καταπλακώσει όσους θα έχουν την ατυχία να διέρχονται αυτή την ώρα… Δεν θα εμποδίσουν το κακό τα… ελαιόπανα που έχουν τοποθετηθεί στις πλευρές του!

Για μια ακόμα φορά απευθυνόμαστε προς το Δήμο Ηρακλείου. Και τον καλούμε να λάβει αμέσως όσα δραστικά μέτρα απαιτούνται, για να περιορισθούν οι κίνδυνοι μιας τραγωδίας, για την οποία η δημοτική αρχή θα έχει την κύρια ευθύνη!

Και βέβαια, δεν είναι το συγκεκριμένο, το μόνο επικίνδυνο κτίριο στην περιοχή της πόλης του Ηρακλείου. Υπάρχουν δυστυχώς πολλά παλιά κτίρια έτοιμα να καταρρεύσουν. Και οι κίνδυνοι αυτοί έχουν σήμερα πολλαπλασιασθεί από τις πολλές βροχές που έπεσαν φέτος.

Ας ενεργοποιηθεί λοιπόν η Επιτροπή Ετοιμορρόπων του Δήμου, κι ας γίνει ό,τι επιβάλλουν οι σχετικοί νόμοι. Πριν είναι αργά!

“ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ”

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ