Οργιο υπερμετάδοσης κορωνοϊού στα πλοία που μεταφέρουν κόσμο για διακοπές στα μικρά νησιά

Τώρα που τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς, ειδικά της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης “Δέλτα”, όλοι μιλούν ξανά για τήρηση αποστάσεων, για μάσκες, κλπ. Οι παρατηρήσεις και οι προτροπές, αφορούν κυρίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς.

Δεν το γράφουμε αυτό τυχαία. Το βασίζουμε σε αδιάψευστα στοιχεία, που επικεντρώνονται στον τρόπο με τον οποίο, τούτες τις μέρες ειδικά, μεταφέρονται στα τουριστικά νησιά μας οι αδειούχοι και οι τουρίστεςγια να κάνουν διακοπές.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, μιλά από μόνη της. Δείχνει την κατάσταση που δημιουργείται όταν ένα πλοίο της γραμμής προσεγγίζει σε κάποιο μικρό λιμάνι και αρχίζει να αποβιβάζει και ταυτόχρονα να επιβιβάζει, εκατοντάδες ταξιδιώτες.

Ο κόσμος που πρόκειται να επιβιβαστεί, αρχικά, στοιβάζεται στο χώρο μπροστά στο πλοίο, ενώ όσοι θα αποβιβαστούν, στριμώχνονται στους χώρους του κλειστού γκαράζ, όπου ας σημειωθεί, τα αυτοκίνητα που ετοιμάζονται να εξέλθουν από το πλοίο, έχουν… αναμμένες τις μηχανές τους, προφανώς για να κάνουν το χώρο του γκαράζ ακόμα πιο… ευάερο!

Μόλις το πλοίο πλευρίσει και ρίξει τον καταπέλτη, ο κόσμος αρχίζει κατά κύματα, “πατείς με πατώ σε”, να μπαίνει και να βγαίνει, ενώ πολλοί είναι αυτοί που ούτε μάσκες δεν φορούν (και κανείς δεν προλαβαίνει να ελέγξει κάτι τέτοιο).

Αντιλαμβάνεται κανείς, πόσο εύκολη γίνεται έτσι η μετάδοση του κορωνοϊού. Και το πιο αστείο της υπόθεσης έρχεται όταν οι υπεύθυνοι του πλοίου, λίγο αργότερα, απευθύνουν εκκλήσεις στους επιβάτες “να φορούν τις μάσκες τους”. Τότε είναι που πέφτει το πολύ γέλιο, ενώ το κλάμα θα ακολουθήσει σίγουρα, κάποιες μέρες αργότερα…

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content